Kulutusjuhla

Tiskiaineen ”Tehoaa rasvaan kuin magneetti” -lauseessa ei ole järkeä

pni ihmettelee tiskiaineen markkinoinnin sanavalintoja: ”Oletteko koskaan kokeilleet hangata astioita puhtaaksi magneetilla, noin tiskiharjan ja/tai tiskinaineen sijasta? Esimerkiksi yrittänyt irrottaa rasvaa veitsestä tai uuninkestävästä lasivuoasta? Olette? No, minä en ole, mutta kuvittelen, että se ei ole erityisen tehokasta. Lähinnä uskoisin sellaisen puuhan olevan hölmöläisten hommaa. Silti yksi tiskiainevalmistaja on laittanut purkkinsa kylkeen tarran joka ilmoittaa aineen tehoavan rasvaan kuin magneetti. Tyhmiäkö ne on? Kuka ihme ostaa sellaista tiskiainetta joka ei tehoa rasvaan ollenkaan?

Sitten tietenkin siinä on vielä se, että jos tiskiaine toimisi rasvaan kuin magneetti esim. rautaan, niin silloinhan se tiskiaine jäisi kiinni siihen rasvaan ja olisi myös vaikea irrottaa. Siinä sitten yrittäisi puhdistaa pannua makkaran paistamisen jäljiltä ja rasvan lisäksi pitäisi jotenkin siitä myös saada irti se tiskiaine joka jumittaa itsensä rasvaan kuin… niin, magneetti. Kuka semmoista lisävaivaa haluaisi?” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Minkä takia tarvii väkisin yrittää ajatella hankalasti? Mainoslauseen viesti on ainakin mulle ihan selkeä: tiskiaine vetää rasvan puoleensa eli pois astian pinnasta.