Olen viime vuodet pessyt hiuksiani palashampoolla. Se on ollut ihan kelvollinen ratkaisu hiuksilleni, mutta kun tuttava kertoi Facebookissa, että tavallinen oliiviöljypohjainen saippua käy myös hiusten pesuun, niin oli tietysti pakko kokeilla.

Nyt olen pessyt hiuksiani pari kuukautta noin joka toinen päivä oliivisaippualla. Olen erittäin tyytyväinen: hiukseni näyttävät ja tuntuvat puhtailta.

Palasaippua on tietysti pitkäkestoinen, ekologinen hiustenpesutuote. Oliva-saippua sisältää vain oliiviöljyä, vettä ja mineraalisuolaa. Oman saippuani ostin Ekolosta, mutta samaa saippuaa saa monesta muustakin ekohenkisestä kaupasta.

Iso plussa on tietysti hinta: saippuapala maksaa alle kolme euroa.

Minulla on lyhyet, värjäämättömät hiukset, joten en vaadi hiusteni pesuaineelta erityisiä ominaisuuksia. Mutta oliivisaippua on saanut kehuja ympäri internetiä myös esimerkiksi pitkähiuksisilta. Esimerkiksi Milla toteaa:

”Oon ollu erittäin, erittäin, erittäin tyytyväinen tähän saippuaan. Miulla on suhteellisen vaativat hiukset, koska nää on luonnostaan kiharat, menee helposti takkuun ja yleensä latvat on niin kuivat, että tekee pahaa kattoa. Nyt oliiviöljysaippuan jälkeen tilanne on kuitenkin tosi erilainen! Hiukset kihartuu jokaisen pesun jälkeen hillitysti ja nätisti (ennen tilanne vaihteli tosi pahan ja tosi hyvän välillä), latvat ei oo enää yhtä kuivat, en joudu tappelemaan karseiden takkujen kanssa ja näitä on muutenkin n. 100x helpompi käsitellä. Hiukset tuntuu paksummilta ja näyttää kivoilta enkä enää edes haaveile suoristusraudasta. Ja tietysti vielä se fakta, että hiukset likaantuu hitaammin ja eri tavalla. Ennen miun hiukset piti pestä joka toinen päivä, että en ois näyttäny hirveeltä liimaletiltä ja hiukset oli juuresta tosi rasvaiset -> meni päätä pitkin. Nykyisin hiukset tuntuu kahden päivän ajan vastapestyiltä, joten tätä menoa pesen hiukseni noin joka 3. tai jopa 4. päivä! Ei oo vaan yksinkertaisesti mitään tarvetta pestä aikasemmin.”

Saippua toimii tietysti myös ihon pesuun, joten esimerkiksi uimahallireissuilla tai matkoilla ei tarvitse kantaa mukana useita tuotteita. Tarvittaessa saippuaa voisi käyttää vaatteidenkin pesuun.

palasaippua

Kuvan saippua ei ole oliiviöljysaippuaa, mutta en nyt viitsinyt kuvata kulahtanutta saippuapalaa tähän blogitekstiin. Sen sijaan kaivelin arkistoistani otoksen saippuoista.