Isyyspakkauksen Tommi joutui nettikauppahuijauksen uhriksi ostaessaan lippuja Kansallisoopperaan: ”Olen sen verran monta kertaa ostanut ja myynyt asioita netissä ilman minkäänlaisia ongelmia, että se on tehnyt minusta vähän varomattoman.

Tällä kertaa etsin Tori.fi:stä lippuja loppuunmyytyyn Oopperan kummitukseen. Satuin huomaamaan, että myynnissä oli muutama lippu, ja myyjä kertoi, ettei oma poppoo pääsekään paikalle. Ilmoituksessa sinänsä ei ollut mitään epäilyttävää.

Vaihdoimme asiasta sähköpostia, ja myyjä jopa ehdotti, että voisin tulla tulostamaan lipun hänen luokseen. Ovelaa, sillä myyjä oli merkinnyt sijainnikseen Oulun, joten hän tiesi, että monikaan kiinnostunut ostaja ei olisi itse Oulussa, sillä esitys oli vain parin päivän päästä.

No, sitten kävi se, mitä en osannut pelätä: rahat lähtivät tililtäni, mutta lippu ei tullutkaan sähköpostiin. Olin asiasta tietysti järkyttynyt: en rahan menetyksen vuoksi vaan oman tyhmyyteni. Miksi en sitten tullut tarkistaakseni myyjän nimeä, numeroa ja osoitetta? Ja sitten vielä sekin, että kuka kuvittelisi, että Kansallisoopperan liput ovat kiinnostavaa maaperää nettihuijauksille?

Tein tietysi rikosilmoituksen, mutta ajattelin, että ei asialle varmasti tapahdu mitään.

Suureksi yllätyksekseni sain kuitenkin Helsingin poliisilaitokselta puhelun vain muutaman päivän päästä. Tekijä oli jäljitetty IP-osoitteen perusteella, ja tapauksen käsittely siirtyi kyseisen henkilön paikalliselle poliisilaitokselle. Saman naisen toimista oli ilmeisesti vireillä useampikin keissi. Hän ei luonnollisestikaan asunut Oulussa.” (Mari Koo)