Kulutusjuhla

Alkoholimainontaa Ruotsin malliin

monday 19. decemberta 2005 klo 20.22 kirjoittajana Mari Koo

Suomessa jaksetaan keskustella alkoholin hinnoista, kulutuksesta ja mainonnasta kiitettävän paljon. Ei varmaan olisi ihme, jos tänne rantautuisi Ruotsin malli: alkoholimainokseen on liitettävä varoitus alkoholin haitoista samaan tapaan kuin nykyisin tupakka-askeihin.

Minä en usko noiden varoitustekstien hyötyyn. Ainakaan minun viinin ostopäätöstä mainoksessa oleva teksti ei muuta lainkaan (kuva on Amelia 26/05 -lehdestä).

Ajattelin nostaa esiin myös muutaman blogitekstin, joissa käsitellään arkipäivän kuluttajuutta. Pagisija on suositellut omia metsurinsaappaitaan tuntemattomalle naiselle. Mila on ryhtynyt rahastosijoittajaksi. Salanimi&Salanimi muistelee Voimariini-mainosta ja kaipaa kermaa ja voita. Aspo on pelannut DVD-Aliasta, pohtii multimedialaitteita joululahjana ja epäilee, että Linux on monien mielestä kirosana vempeleitä mainostettaessa. Umppa oli naureskellut, kun juotava jogurtti tuli markkinoille, mutta nyt nauttii sitä reiluina annoksina.
Be Sociable, Share!

Kommentoi