Miehet ruokailevat ravintolassa 40 prosenttia useammin kuin naiset, kertoo Suomen Hotelli- ja Ravintolaliiton trenditutkimus.

”Ruokailukäynnit ravintoloissa ovat lähes kaksinkertaistuneet viimeksi kuluneiden kahden vuosikymmenen aikana. Likimäärin puolet ravintolalounaista nautitaan henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa. Pihvi ja hampurilainen ovat suosituimpia ravintolaruokia.”

Eniten ravintolassa käyvät 25–34-vuotiaat, vähiten yli 64-vuotiaat. Vanhemman ikäryhmän käyntitiheys on kuitenkin noussut selvemmin kuin muiden.

”Mitä suurempi ostovoima ja mitä parempi palveluiden saatavuus, sitä enemmän ravintolaruokailua. – – –
Kaksi kolmasosaa ruokailleista maksoi ateriastaan (ilman mahdollista alkoholia) alle 8,40 euroa. Vähintään 16,80 euroa uhrasi ruokailuunsa noin neljä prosenttia vastanneista. Aterian hinta oli keskimäärin noin 7,80 euroa.- – –
Runsas kaksi kolmasosaa vastanneista piti nauttimaansa ateriaa pikemminkin halpana kuin kalliina.”

Nautituista aterioista aamiaisia oli tutkimuksen mukaan alle yksi prosentti. Lounaiden osuus oli 60 prosenttia ja päivällisten sekä illallisten 39 prosenttia.