Kulutusjuhla

Mobiilin datan hinta ja hinnoittelu

saturday 31. marchta 2007 klo 15.43 kirjoittajana Mari Koo

Tuija Aalto sekä Tero Lehto kirjoittavat mobiilin datan hinnoista ja hinnoittelun ongelmista kuluttajan kannalta.

Tuija toteaa:

Kännykkämalleissa, joissa on langaton laajakaista, alkaa olla jo jotain järkeä käyttääkin näitä ja muita erilaisia sisällönlatauspalveluja. Suomalaiset operaattorit hinnoittelevat 3g-datasiirtonsa niin monimutkaisesti, että  niille, joilla ei ole kätevästi wlania töissä ja kotona tai kiinteää kuukausihintaista datasiirtoyhteyspakettia, ei noita voi varauksetta suositella.

Tero Lehto pohtii:

Luulen, että kuluttajat ovat useammin valmiita maksamaan kohtuullisen kiinteän kuukausimaksun mieluummin kuin epävarman aika- tai dataperusteisen veloituksen. Hinnoittelumallihan on tuttu kiinteistä verkoista.

Lehto on tehnyt myös simppelin vertailun Kuluttajalle operaattorin HS(D)PA:n ja WLAN:n välillä.

Be Sociable, Share!

Kommentoi