Kulutusjuhla

Yksittäispakatut omenat Kiinasta

monday 26. marchta 2007 klo 18.14 kirjoittajana Mari Koo

Pakkausmateriaalien ja pitkien kuljetusmatkojen ekologisista vaikutuksista on puhuttu paljon. Käytännössä tavaran ympärille tunnutaan pistävän entistä enemmän kaikenlaista käärettä, ja peruselintarvikkeitakin tuodaan pitkien matkojen takaa.

Kuten nämä vaaleanpunaiseen puetut omenat Kiinasta, jotka tänään kaupassa tulivat vastaan.

Jaa tietoa eteenpäin

2 kommenttia kirjoitukseen “Yksittäispakatut omenat Kiinasta”

 1. PikkuKeiju says:

  Kuluttajat voisivat enemmänkin herätellä kauppoja ylipakkaamisen ja yleensäkin kaikenlaisen krääsän aiheuttamiin kustannuksiin – esim. jätehuollon kustannuksethan yleensä siirtyvät kuluttajien maksettaviksi. Eli eikun jättämään kaikki ylimääräiset pakkausmateriaalit sinne kauppaan. Vaikkapa huonekalujen ostossa taakseen voikin jättää aika huomionarvoisen kasan kuplamuovia, pahveja, styroksia yms.

  Samoin myös omilla kulmilla leviää lapsiperheiden keskuudessa EI-leluja-McDonaldsilta- trendi… ihan loistavaa asennekasvatusta sekä lapsille että myyjille!

 2. Mari Koo says:

  Niin, ensinnäkin tietysti toivoisi, että teollisuus oikeasti panostaisi keveämpään pakkaamiseen. Ja jos Kiinasta roudataan omenoita noin reilusti pakattuna, niin pistää se miettimään, millaiset määrät roskaa tuolla jossain muualla syntyy.

  Ei-leluja -trendi kuulostaa kyllä loistavalta 🙂

  Usein tosin pakkausta ei kuitenkaan ostohetkellä suuremmin mieti, vaan vasta jälkikäteen toteaa, että olisi kai tässä vähän vähemmänkin pahvia ja muovia riittänyt.

Kommentoi