Kulutusjuhla

Korttiostos on keskimäärin kolmekymppiä

friday 11. mayta 2007 klo 7.39 kirjoittajana Mari Koo

Suomessa kortilla maksettiin viime vuonna rahamäärissä mitaten lähes kaksi kertaa enemmän kuin käteisellä, kertoo Finanssialan keskusliitto.

Asiakkaat käyttivät pankkikorttia keskimäärin 204 kertaa vuodessa, eli neljä kertaa viikossa. Keskimääräinen pankkikorttiostosten arvo oli 29,8 euroa. Visa Electron korttien tapahtumamäärä kasvoi 50 prosentilla. Visa Electron korttia käytettiin 87 kertaa vuoden aikana ja niillä maksettiin keskimäärin 19,2 eurolla.

Finanssialan keskusliiton tutkimuksessa oli tiedusteltu kokemuksia tunnusluvun näppäilyllä tapahtuvasta maksamisesta. Suurin osa vastanneista oli tätä kokeillut, ja heistä 95 prosenttia oli kokenut maksamisen helpoksi tai melko helpoksi.

Lisäksi suomalaiset ovat nyt innokkaita säästämään ja sijoittamaan.

Haastateltavista 43 prosenttia ilmoitti aikovansa säästää tai tehdä sijoituksia seuraavan 12 kuukauden aikana, mikä on neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin viime syksynä ja vuosi sitten.

Eniten säästetään edelleen pankkitilille, ja sijoituskohteen valinnassa turvallisuus on edelleen tärkein kriteeri. Eläkevuosiin varautuminen on sijoittamisessa tärkeä motiivi: nyt 28 prosenttia vastaajista sanoo, että tällä on paljon vaikutusta.

Jaa tietoa eteenpäin

Kommentoi