Kulutusjuhla

Puute ainesosatiedoissa harmittaa

sunday 6. mayta 2007 klo 22.27 kirjoittajana Mari Koo

Ainailona osti valmiiksi pakatut pihvit ja pettyi, sillä kuvitteli saavansa ne ilman valkosipulia: “Vaadin tarkempia ainesosaselosteita myös kaupan itse käärimiin pakkauksiin [ei vain ”mausteita”, mikä sekin on erittäin yleistä ja voi tarkoittaa mitä tahansa]! Ja miksi sitä valkosipulia pitää tunkea joka paikkaan? Ei meillä kyllä yleensä edes osteta mitään marinadilihoja, koska aina siellä on joku sipuli seassa kuitenkin.” (Mari Koo)

Jaa tietoa eteenpäin

3 kommenttia kirjoitukseen “Puute ainesosatiedoissa harmittaa”

  1. Jyri says:

    Valkosipuli on nyt sentään yleensä vain kosmeettinen haitta ja makukysymys mutta huomattavasti hankalapaa on yrittää jahdata kaupasta esiin kanavalmisteita joihin ei olisi ympätty mukaan Currya joka siis itsessään on suhteellisen yleinen allergian aiheuttaja..

  2. Ainesosatietojen puuttuminen tai ylimalkaiset tiedot elintarvikepakkauksissa kuvaavat myös kuluttajaliikkeen eli kuluttajien ja asiakkaiden heiveröistä asemaa EU-alueella. Minun on useimmiten mahdotonta tietää, mitä monikansallista teollisuusrasvatököttiä olen vaarassa ostaa, jos erehdyn ostamaan ns. valmistuotetta. Jo autojenkin tarpeista huolehditaan paremmin: öljyjä. polttoaineita, varaosia ja huoltopalveluja testataan usein. Auto vaurioituu, jos sen huolto laiminlyödään tai sitä huolletaan ala-arvoisilla aineilla. Hämmästyttävää kyllä, ihminen on tässä suhteessa vahvempi kuin auto. Siinä missä auto breikkaa, ihminen porskuttaa vuelä vuosia. Muutoksia ihmisessä tapahtuu petollisen huomaamatta: verisuonisto on jo pitkälle rappeutunut, kun teollisuusrasvaruokaa syönyt havahtuu. EU:n teollisuusjärjestöjen liiallinen myötäily on unohtanut kansalaiset. Roskaruoka, roskaelintarvikkeet ja siihen liittyvät kytkökset ovat laskennallisesti miljoona kertaa vakavampi ongelma kuin huumeet ja terrorismi.

  3. Tuore laktoosi-intolerantti says:

    Myös laktoosittomuuden ilmoittaminen tai sen väärinkäyttö harmittaa. Jos tuotteessa on laktoosia 0g, se ei välttämättä tarkoita, että tuotteessa ei ole yhtään laktoosia. Se “nolla grammaa” kun voi tarkoittaa, että laktoosia on 0,01 grammaa. Laktoosi-intolerantteja on erilaisia: toisille se 0.01 grammaakin voi jo olla liikaa!

Kommentoi