Kulutusjuhla

Pakkauskoot kehittyvät sinkkuystävällisiksi

friday 6. julyta 2007 klo 12.45 kirjoittajana Mari Koo

Eilen Alkossa havainnoin pienen hyllyn, joka oli omistettu kokonaisuudessaan miniviinipulloille eli siis 250 tai 375 millilitran juomille. Alkon nettisivut vielä vakuuttivat, että valikoimissa alkaa olla varsin runsas valikoima näitä pikkupulloja.

Vielä vuosi sitten itsekin nurisin, miten kaikki pakataan perhe- tai jättipakkauksiin. Nyt näyttää siltä, että vähemmän tarvitsevat otetaan yhä paremmin huomioon suuria määriä hamuavien rinnalla. Eli kaupan hyllystä löytyvät niin mega- kuin minikarkkipussit, perunalastuja tai tortillashipsejä saa 100 tai 350 gramman pakkauksissa ja noita viinejä litroittain (hanamallit) tai desittäin.

Be Sociable, Share!

4 kommenttia kirjoitukseen “Pakkauskoot kehittyvät sinkkuystävällisiksi”

 1. Zepa says:

  Se 25 cl:n pakkauskoko on ihana juuri sellaisiin olosuhteisiin kuin allekirjoittaneella, eli että joskus punkkulasillinen tai kaksi maistuisi, MUTTA enempää ei halua koska kalorit. Ja vualaa, nyt onnistuu!

 2. Kirsi says:

  Vaikka perheemme ei ole sinkkutalous, ostan mieluummin toisinaan pienen viinipullon. Paitsi että pysymme kohtuudessa, pieni pullo on halvempi kuin isompi ja siinä on sitä paitsi vähemmän kaloreita, koska se on pienempi 🙂

 3. Polgara says:

  Juu, ihan tosissaan kaipaan joskus tiettyjen ruokien laittamiseen pikkupulloa viiniä tai jopa väkevää (sinappi!). Eli tämä hienoa. Mutta vaikka olenkin sinkkutalous, ostan isoja pakkauksia (jos tuote säilyy), koska ne ovat yleensä halvempia. En ostaisi esim. pesujauhetta pieninä minipaketteina. Ruokaa, lähes kaikkea, saa useissa eri kokoisissa pakkauksissa, joten käsittääkseni ns. pienet pakkauskoot ovat lähinnä mieltymyksistä kiinni; halutaan vähemmän kaloreita, syödä muutoin vähemmän (esim. makeaa tms.). Vai olenko aivan väärässä ja vain orientoitunut siihen, että leikin asuvani kolmen olemattoman ihmisen kanssa? ;D

 4. Mari Koo says:

  Zepa ja Kirsi, jep, pikkupullo viiniä on näppärä just siihen lasillisen kaipuuseen 🙂

  Polgara: No nämä postauksessa mainitut minipakkauksethan ovat nimenomaan tuollaista “herkuttelukamaa”, jota ainakin minä ostan ajatuksella, että suotta ostaa isoa pakkausta ja syödä/juoda se kaikki ja kokea sitten pienesti huonoa omaatuntoa. Pienestä pakkauksesta saa sen nautinnon.

  Ja ostan kyllä pieniä pakkauksia (esim. jauhoja) siksikin, että keittiön kaappitila on rajallista. Eikä niitä kaikkia kuivatuotteitakaan niin järin paljon aina kulu, joten minun ei vain kannata ostaa jättipakkausta makaronia, kun laitan siitä ruokaa niin harvoin :).

  Toki on tuotteita, joissa olen suurkuluttaja, kuten esim. raejuusto, jolloin ostan isommat koot.

Kommentoi