Kulutusjuhla

Kasvissyönti ja ilmastonmuutos

thursday 20. septemberta 2007 klo 13.14 kirjoittajana Mari Koo

2040-blogissa ennakoidaan kasvissyönnin trendikkyyden kasvua: “Kasvissyöntiä perustellaan usein eläinten oikeuksilla. Ilmastonmuutos on tuonut uuden syön välttää liha- ja siipikarjateollisuuden tuotteita. YK:n ruoka- ja maatalousjärjestö todisti, että lihantuotanto on suurempi hiilidioksiidin päästäjä kuin koko kuljetusala. – – – jos syynä kasvissyöntiin ei ole ainoastaan eläinten kohtelu vaan ilmastonmuutos, antaa syy luvan syödä silloin tällöin lihaa: ehkä riistaa, lähi-, luomu- ja luksuskönttejä. (Mari Koo)

Jaa tietoa eteenpäin

Yksi kommentti kirjoitukseen “Kasvissyönti ja ilmastonmuutos”

  1. Jyri says:

    YK:n raportti lihakarjatalouden ympäristövaikutuksista pitää varmasti paikkansa mutta jos katsotaan noita ongelmakohtia niin hyvin harvat noista koskevat kotimaista tuotantoa jolloin ympäristöteon voi jo tehdä siinä että ostaa sen järjettömästi merentakaa lennätetyn brassilihan sijaan kotimaista naudanlihaa jonka tuotannon vuoksi ei takuuvarmuudella ole raivattu metsiä eikä aiheutettu eroosiota..

Kommentoi