Kulutusjuhla

Köyhyys on suhteellista

wednesday 31. octoberta 2007 klo 16.42 kirjoittajana Mari Koo

Sari pohtii kotitaloutensa rahatilannetta: “Luin juuri 10 kansanedustajan tänä vuonna kirjoittamasta Köyhyyskirjasta (html:n sivu 18), että kolmihenkinen perhe elää köyhyysrajan alapuolella, jos tulot ovat alle 2 241 € kuukaudessa. – – – Jos meidän perhe tienaisi 2 241 euroa kuussa, meillä elettäisiin jo leveästi, *kirosana tähän*, vaikka asumistuki tipahtaisi kokonaan pois. Kuitenkin, tässä sitä ollaan ja hengissä kitkutellaan. Asutaan kolmessa huoneessa (pienehkön) kaupungin ydinkeskustassa (autottomien on pakko). – – – Minua vain korpeaa ja kummastuttaa se, miten köyhyysrajaksi määrittyy kansakunnan mediaanitulon mukaan summa, jonka saavuttamisesta meillä ja varsinkin muutamilla muilla voidaan toistaiseksi vain haaveilla! Ja tuon rajankin yläpuolella elävät valittavat, miten ei ole varaa normaaliin elämään. Ai mihin?! Etelänmatkaan kaksi kertaa vuodessa ja laskettelulomaan siinä välissä? Ulkona syömiseen kerran viikossa?” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

3 kommenttia kirjoitukseen “Köyhyys on suhteellista”

  1. […] Kulutusjuhlassa on aiemminkin keskusteltu tulojen ja köyhyysrajan määrittelyn ongelmallisuudesta: Köyhyys on suhteellista ja Kuinka paljon liksaa on vähän? […]

  2. […] on aiemminkin keskusteltu tulojen ja köyhyysrajan määrittelyn ongelmallisuudesta: Köyhyys on suhteellista ja Kuinka paljon liksaa on […]

  3. […] tänä vuonna on teemana köyhyys. Kulutusjuhlassa on aiheesta aiemmin kirjoitettu mm. otsikoilla Köyhyyys on suhteellista, Köyhänä modernissa yhteiskunnassamme ja Köyhä tienaa alle tonnin […]

Kommentoi