Kulutusjuhla

Nettisensuuri aktivoi toimintaan

thursday 21. februaryta 2008 klo 12.19 kirjoittajana Mari Koo

Viimeistään ministeri Lindenin puheet ovat herättäneet sananvapauskeskustelun ainakin blogeissa. Se saa aktivoitumaan myös konkreettisesti, kuten Schizo-Janne: “Olin jo päättänyt, että jätän koko lapsiporno vs. sananvapaus -keskustelun vähäksi aikaa hyllylle. En halua SchizoBlogin muuttuvan yhden asian -blogiksi. Mutta sitten viestintäministeri Lindén teki keskustelun avauksen (joka siis pyrkii tukahduttamaan keskustelun). Otin Veerasta mallia ja ilmoittauduin EFFIn jäseneksi.” (Mari Koo, jonka mielestä tämäkin asia liittyy myös kuluttamiseen)

Jaa tietoa eteenpäin

10 kommenttia kirjoitukseen “Nettisensuuri aktivoi toimintaan”

 1. Totta kai tämä kuuluu kuluttamiseen. Digitaalisten palveluiden kuluttaminen on kuluttamista siinä missä mikä tahansa muukin. Ja nyt käytävällä keskustelulla tulee olemaan vaikutuksia tulevien palveluiden muotoon, joita meille kotimaassa tullaan tarjoamaan tai minne tulemme seuraavina vuosina maastamme pääsemään.

 2. zepander says:

  Pahus, mä tilasin Effiltä vain T-paidan. Taidanpa muuten liittyä jäseneksi minäkin. Eiks nyt ole joku Jotain rajaa -haastetorstaikin?

 3. Kriisi says:

  Joo ei kyllä tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Tuntuu niin hullulta, että tarvitaan joku EFFI ajamaan itsestäänselvyyksiltä tuntuvia asioita. Mutta koska tarvitaan, niin kyllä sitä pitää tukea.

 4. Bu Jormanen says:

  Rajaton vapaus on teoreettinen illuusio eikä edes toivottavaa. Kyse on siitä, mihin rajat laitetaan, miten niitä valvotaan ja kuinka ne ylittäneitä ojennetaan.

 5. Mari Koo says:

  Janne, kaikki eivät näe vielä kuluttamista yhtä avarakatseisesti, joten siksi piti pistää tuo kommentti. Meikäläisen maailmassa oikeastaan melkein kaikki liittyy jotain kautta kuluttamiseen, mutta johonkin se raja pitää vetää 🙂
  EFFIlle on mitä ilmeisimmin tarvetta, joten jäseneksi liityn minäkin.

 6. Eko-Matti says:

  Joo tällä kertaa EFFI on kyllä oikealla asialla. Mutta silti vähän vierastan kyseistä organisaatiota. Minusta ne puolustivat hieman vääriä asioita taannoisessa tekijänoikeuslakikiistassa. En liity.

 7. kervå says:

  “puolustivat hieman vääriä asioita taannoisessa tekijänoikeuslakikiistassa”

  ? Was, perusteluja?

 8. zepander says:

  Lähetin Hesarin pitkään keskusteluketjuun noin kolmen rivin viestin, jossa leikkisästi viittasin – ilman linkkiä – EFFI ry:n tällä ja ensi viikolla taatusti sojona kasvaviin jäsenmääriin. Viesti ei koskaan ilmestynyt keskusteluketjuun. Pitäisköhän mun nyt olla yllättynyt vai – pahempaa – ei?

 9. Eko-Matti says:

  kervå: Minulle jäi lähinnä sellainen mielikuva, että EFFI vastustaa lähes kaikkea mitä tekijänoikeusjärjestöt sanovat. En tiedä miten oikea mielikuva tuo mielikuva on. Tekijänoikeuslaissa on paljon ongelmia, siitä olen ehdottomasti samaa mieltä EFFIn kanssa, mutta taas siitä olen ehdottoman eri mieltä, että uusien tekniikoiden käyttöönsaattamista pitäisi avittaa ja nopeuttaa tekijänoikeuksien kustannuksella.
  Myös hyvitysmaksu (ns. kasettimaksu) on mielestäni oikeutettu digiaikana, jos parempaakaan ei keksitä.
  Ehkä mielenkiintoisin ja paras ehdotus mitä olen nähnyt oli tällä viikolla Hesarissa: lisätään tekijänoikeusmaksu laajakaista/mobiilidataliittymään. Äkkiseltään se kuullostaa aika järkevältä.
  Sananvapautta pitää puolustaa, mutta minun mielestäni se ei saa tapahtua tekijänoikeuksien kustannuksella. Toisaalta lait eivät saa myöskään estää avoimen lähdekoodin ja tekijänoikeudettoman materiaalin levittämistä.

 10. Kriisi says:

  “Ehkä mielenkiintoisin ja paras ehdotus mitä olen nähnyt oli tällä viikolla Hesarissa: lisätään tekijänoikeusmaksu laajakaista/mobiilidataliittymään. Äkkiseltään se kuullostaa aika järkevältä.”

  Eli 90 prosenttia perussurffaajista kustantaisi sen lopun 10 prosentin waretuksen? Ei hyvää päivää.

Kommentoi