Kulutusjuhla

Mitä koti kertoo asujastaan?

saturday 13. septemberta 2008 klo 9.11 kirjoittajana Mari Koo

Näkymätön tyttö miettii, mitä koti kertoo: “Kodin kuvalehdessä on sarja, jossa “asuntoetsivät” tutkivat tuntemattomien koteja ja löytämiensä johtolankojen perusteella päättelevät millaisia ihmisiä asunnossa asuu. Luulen että minun asuntoni perusteella olisi aika helppo päätellä millainen olen. Ainakin näkee heti että kyseessä on yksinasuja, vuoteeni on sen verran kapeakin että varmaan siinä nukkuu vain yksi ihminen. Kuvista ja kynistä ja muusta voi päätellä että työni liittyy ehkä kuviin, samoin kuin parista kamerasta ja skannerista ja ehkä Macistakin. – – –
Luuletteko että teidän kotinne kertovat paljon siitä millaisia olette? Tai siis voisiko ulkopuolinen päätellä millaisia ihmisiä siellä asuu
?” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

3 kommenttia kirjoitukseen “Mitä koti kertoo asujastaan?”

 1. Matti says:

  Osittain kyllä. Yhteisessä kodissa tietysti on vaikea päätellä millaisia ihmiset ovat, kun tyyli on meidänkin taloudessa hyvinkin erilainen kummallakin. Eläinrakkaus ja rakkaus puuhun varmasti ensimmäisenä pomppaavat silmiin. Ammatteja voi päätellä kyllä pöydiltä ja hyllyistä löytyvistä tavaroista. Aika hyvän yleiskuvan varmaan saa, mutta yksittäisiä tyylimieltymyksiä? Ne ovat piilossa jossain ikuisen remontin/muuton jälkeisen sekasorron lomassa.

 2. Zepa says:

  Saakohan tommosessa leikissä katsoa kaappeihin ja laatikoihin? Jos saa, tehtävä on ihan liian helppo.

  Jos ei saa, meillä asuu oletettavasti 30-50 -vuotias homomies.

 3. Halo Efekti says:

  Ehkä minun luonteenpiirteitäni ilmeisempää meillä on se että huushollissa asuu kuusi kissaa 😀

  Meillä menisi muutenkin arviot asujista saletisti metsään, aivan varmasti päätyisivät tulokseen että huushollissa on ainakin kaksi ihmistäkin. Ei ole (enää), mutta kamoja on vähintäin kaksin kappalein.

Kommentoi