Kulutusjuhla

Amerikassakin osataan kierrättää

sunday 2. novemberta 2008 klo 22.25 kirjoittajana Mari Koo

Nanna kertoo San Franciscon edistyksellisestä toiminnata jätteiden suhteen: “SF:ssa ovat ne aikaisemmin jokaisessa kaupassa käytössä olleet, ilmaiset muovipussit kiellettyjä. Tilalle ovat tulleet paperikassit ja monissa ruokakaupiossa kassojen viereen on laitettu houkuttelevasti esille hyvin suunniteltuja kangaskasseja. Ei siis niitä rumia ja liian pitkäsankaisia, mitä itse Suomessa ostin paikallisesta K-Kaupasta. – – – Kesällä aloin oikeasti ihmetellä sitä, miten biojätteelle on oma paikkansa, paperille omansa ja muoville, metallille ja lasille oma yhteinen paikkansa. Miten voi laittaa muovin, metallin ja lasin sekaisin samaan paikkaan ja kutsua sitä kierrätykseksi? Pitihän siitä ottaa selvää ja niin hienosti SF:n kaupunki on järjestänyt, että muovit, metallit ja lasi erotellaan toisistaan mekaanisesti sekä käsipelin. Tuollaista Suomeenkin kiitos!” (Mari Koo)

Jaa tietoa eteenpäin

2 kommenttia kirjoitukseen “Amerikassakin osataan kierrättää”

  1. Jonna says:

    Asiaa ohimennen liipaisten: Kuluttaako paperikassi muka vähemmän luonnonvaroja kuin muovinen? Muistaakseni joku oli joskus näitäkin laskenut, ja lopulta paperikassin jalanjälki oli isompi kuin muovisen, vai muistanko nyt ihan väärin?

  2. Mari Koo says:

    Jonna, tästä aiheesta lienee tehty useampi laskelma, ja jep, mitenkään yksiselitteisesti paperikassi ei ole muovikassia ympäristöystävällisempi kokonaisvaikutuksiltaan. Lisää aiheesta esim. Kuningaskuluttajasta: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/1629
    Mutta lisäselvityksiä tehdään edelleen (esim. OPTIKASSI-nimellä kulkeva hanke).
    Parasta olisi tietysti luopua sekä paperi- että muovikasseista.

Kommentoi