Kulutusjuhla

Pienempi pakkaus, sama hinta

monday 3. novemberta 2008 klo 23.02 kirjoittajana Mari Koo

Jussi havaitsi Nivea for Men -kasvojenpuhdistustuotteen pakkauksen pienentyneen, mutta hinta oli pysynyt ennallaan: “Tarkemmalla tutkimisella löysin hyllystä uuden pakkauksen, joka vaikutti kovin pieneltä. Pitihän purkki ottaa vielä lähempään tarkasteluun ja totta tosiaan, uusi pakkaus on 33% pienempi kuin edeltäjänsä (aiemmin 150ml, nyt lentomatkaystävällinen 100ml) ja hinta vaikuttaisi olevan melkolailla sama, eli reilut 6 euroa. Aikaisemminkin kalliilta tuntunut hinta on nyt siis pompsahtanut ehkä jopa kolmanneksella.” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

Yksi kommentti kirjoitukseen “Pienempi pakkaus, sama hinta”

  1. matlis says:

    Laskennallisesti koko on pienentynyt kolmanneksella (33%) ja hinta noussut 50%. Ennen 150ml = 6e eli 100ml maksoi 4e. Nyt sama 100ml maksaa 6e eli 2e enemmän (kaava:2/4×100%) eli 50% enemmän.

Kommentoi