Kulutusjuhla

Kuka nauttii elintason jahtaamisesta?

sunday 25. januaryta 2009 klo 22.29 kirjoittajana Mari Koo

Sokea kana pohtii taantuman mahdollisuuksia: “Toimeentulo on kyllä hyvä asia, mutta kuka oikeasti pitää elintason jahtaamisesta, pakosta pitää yllä julkisivua ja hankkia jatkuvasti uusia tavaroita, niitä mitä naapurillakin? Kun asuu pienemmässä asunnossa, on vähemmän siivottavaa. Sama koskee tavaroita, joita pitäisi huoltaa. Kun ei ole rahaa juhlia ja matkustella jatkuvasti, säästyy ennen pitkää myös erilaiselta pakkoseurustelulta niitä harrastavien ihmisten kanssa. Voi alkaa tehdä juuri sitä, mistä oikeastaan pitikin eniten ja tavata vain mukavia ihmisiä. Ja ilmastonmuutoskin hidastuu.
Tämä taitaa sittenkin olla mahdollisista maailmoista paras.
” (Mari Koo, via)

Jaa tietoa eteenpäin

Yksi kommentti kirjoitukseen “Kuka nauttii elintason jahtaamisesta?”

  1. Kaitsu. says:

    Hyvin sanottu, ja ilahduttavaa huomata, että yhä useampi ihminen näyttää kyseenalaistavan talousjärjestelmämme keskeisimmän teesin ja vallitsevan elämänlaatumittarin – jatkuvan kasvun periaatteen. Maailmassa on tavoittelemisen arvoisempiakin asioita.

    Muita ajatuksia (jos mainostaminen sallitaan):
    http://planeetta.wordpress.com/2009/01/25/ruoki-lamaa/

Kommentoi