Kulutusjuhla

Ilmaista, hyvää ruokaa suoraan luonnosta

monday 25. mayta 2009 klo 11.47 kirjoittajana Mari Koo

Juhana Harju kehottaa nyt suuntaamaan luontoon ja villivihannesten keräämiseen: “Villivihannekset ovat ravintoarvoltaan usein parempia kuin kauppapuutarhojen vihannekset. Edellisissä on usein enemmän mineraaleja, karotenoideja ja flavonoideja kuin kaupallisesti viljellyissä lajikkeissa. Lisäksi villivihannekset ovat edullista syötävää. Niiden poimiminenhan ei maksa mitään ja on usein suorastaan mukavaa puuhaa.

Käyttökelpoisia, yleisiä ja helposti tunnistettavia villivihanneksia ovat esimerkiksi vuohenputki (kuvassa), poimulehti, nokkonen ja voikukka. Jos ketään ei ole luonnossa kulkiessa opastamassa, villivihanneksia oppii tunnistamaan hyvin erityisillä villivihanneskursseilla, joita järjestetään eri puolilla Suomea.” (Mari Koo)
Be Sociable, Share!

2 kommenttia kirjoitukseen “Ilmaista, hyvää ruokaa suoraan luonnosta”

  1. Haarukka says:

    …ja Laman lumo -blogissa on hyviä ohjeita niiden laittamiseen!

Kommentoi