Kulutusjuhla

Tervetuloa Kulutusjuhlan parkkipaikkapiknikille la 8. elokuuta klo 12-14

Kulutusjuhla-blogi ja -yhdistys kokoontuu parkkipaikkapiknikille Helsingin Hakaniemeen lauantaina 8. elokuuta klo 12-14.

Paikkana on torin ja Hakaniemen hallin vierestä löytyvä parkkipaikka (Hakaniemen torikatu, kts. kuva), josta maksamme parkkiruudun tai pari toripiknikiä varten.

Urbaanipiknikin paikalle on kulutuskannanottavat syynsä: haluamme nostaa esiin sen, kuinka kaupungissa palveluiden olisi oltava saatavilla ja saavutettavissa myös ilman omaa autoa.

Samalla muistutamme, että polkupyörä, omat jalat ja julkinen liikenne ovat hyviä tapoja liikkua Helsingissä. Ne pitäisi huomioida nykyistä paremmin.

Kulutusjuhla tarjoaa paikalle saapuville pientä purtavaa, mutta toki omat eväät saa ottaa mukaan.

Eli tervetuloa tarkkailemaan, herättääkö piknikpaikka ohikulkevissa kommentteja. Samalla tietysti Kulutusjuhla ry:n hallituksen jäsenet ottavat mielellään vastaan palautetta ja ideoita toimintaa varten.

Piknik järjestetään säävarauksella: sateen sattuessa emme parkkipaikalle mene istuskelemaan.

Lisäys: Tapahtumakutsu on nyt myös Facebookissa.

4 Comments

  1. Byää, mun on pakko olla muualla tuolloin. Ottakaa kuvia! Paljon!

  2. Minä en tunnetusti etenkään tähän aikaan vuodesta ole kivierämaassa – tai urbaanissa ympäristössä !- joten toivotan teille mukavia yhdessäolon hetkiä. Muistakaa myös haja-asutusalueita. Täällä nimenomaan ei palveluihin pääse ilman kumipyöriä, ei ensimmäiseenkään, jos on liikuntaesteinen. Minä vielä innoissani kävelen kyläkauppaan edestakaisin neljä kilometriä, mutta saattaa olla lähellä aika, jolloin en sitä tee, vaikka kuinka haluaisin.

    Kunnan/ts.valtion ylläpitämä, käyttäjälle kohtuuhintainen taxipalvelu on elintärkeä haja-asutusalueiden hengissä pitäjä. Kutsutaxilla minäkin hurautan kerran viikossa kirkonkylään pankkiautomaatille ja noutamaan Alkon tilauspalvelusta viikon tarpeet ja jotain muuta vähemmän tarpeellista.

  3. Himppu, mie en kyllä kerkeä tuohon geimiin mukaan, ajan Lapista takaisin etelään. Harmi, olisi ollut hauskaa olla mukana aiheuttamassa polemiikkia. Ja harjoittamassa piknikiä.

  4. Hmmm. Harvinaista sinänsä, mutten kertakaikkiaan osaa muodostaa mielipidettä tällaisesta tempauksesta.

    Ideahan on perusteineen oikeasti helmi ja kannatan sitä täysin, mutta kuitenkin autoileva osa minua huutaa verta kadulle, kun miettii, ettei Hakaniemessä ole muutenkaan parkkiruutuja läheskään riittävästi ja omat mahdolliset visiittini tuolle seudulle on poikkeuksetta pakko hoitaa omalla autolla, sillä täältä pitäjästä ei ihan noin vain julkisiin hypätäkään ja karauteta Isolle Kirkolle asioimaan.

    Hauskaa piknikkiä kuitenkin, toivotaan että kelit suosivat!