Kulutusjuhla

Limsan ja bensan hinta

monday 28. septemberta 2009 klo 12.00 kirjoittajana Mari Koo

PA osti pienen lasipullollisen Cokista ja vertaa hintaa bensaan: “Ilokseni hintakaan ei ollut kauhea: pullo maksoi vähän yli euron. Litrahinta oli sama kuin puolentoista litran hengettömässä muovipullossa. [- – – ] Niin, mietin, se tuntuu halvalta, vaikka vastaavankokoinen olutpullo maksaa alkoholiverosta huolimatta vähemmän. Ja hinnan voi olettaa vielä nousevan, jos virvoitusjuomille kaavailtu vero toteutetaan.
Ja mietin, että litrahintaa juomalle kertyy yli kolme euroa. Puolet kalliiksi mainitun bensan hinnasta. Maustetulle vedelle, joka tuodaan jostain läheltä.

Kun muistelee, kuinka suuri osa bensan hinnasta on veroa ja miettii millainen työ sitä on pumpata, jalostaa ja rahdata, niin kyllä öljyä on yhä varaa myydä uskomattoman halvalla.” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

2 kommenttia kirjoitukseen “Limsan ja bensan hinta”

  1. jkn says:

    Ehkä bensa ei olekaan halpaa, limsa vain on kallista! Fakta on, että limsat ja vedet ovat Suomessa reippaasti kalliimpia kuin useimmissa muissa maissa (kuten myös leipä, kasvikset ja hedelmät, mutta se onkin jo toinen juttu). Onneksi vesijohtovesi on hyvää ja halpaa.

  2. Matti says:

    Saa olla aikamoinen Kola-Olli, joka vetää 10 litraa kokista sadan kilometrin matkalla, kulkuvälineestä riippumatta 🙂

Kommentoi