Kulutusjuhla

Ilotulitteet ovat vuoden turhake

thursday 17. decemberta 2009 klo 18.05 kirjoittajana Mari Koo

Tämän vuoden turhakkeeksi on valittu ilotulite, kertoo Suomen Luonto. “Ilotulitteiden valintaan vaikuttivat roskaantuminen, ilman saastuminen, melu sekä tapaturmat räjähteiden valmistuksessa ja käytössä. Tänä vuonna turhakkeen etsimiseen osallistui ennätykselliset 1941 henkilöä 645 ehdotuksella. Ilotulitteita Vuoden turhakkeeksi ehdottaneet arvostelivat etenkin yksityisten ampumia raketteja. Perusteluina mainittiin muun muassa rahan tuhlaus, äänekäs häirintä, tapaturmat, eläinten säikkyminen, roskaantuminen ja ilman saastuminen. Ilotulitteiden taakkaa kasvattaa vielä lapsityövoiman käyttö Aasiassa, missä suurin osa meilläkin kaupan olevista ilotulitteista valmistetaan.” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

Kommentoi