Kulutusjuhla

Pikakirje maksaa lähes kymmenkertaisesti tavalliseen kirjeeseen verrattuna – kannattaako maksaa?

Sanakari kritisoi Postia: ”Itellan palveluissa kansalaiset maksavat muutenkin monesti turhasta. Hyvä esimerkki tästä on pikakirje, jonka perillemenon nopeus tavalliseen ykkösluokan kirjeeseen verrattuna on tuuripeliä. Hinnoittelun ero perustuu yhteen ainoaan ”pääsääntöisesti”-sanaan, jolla perustellaan pikakirjeen lähes kymmenkertainen hinta normaaliin ykkösluokan kirjeeseen verrattuna.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Itellan hinnoittelu on todellakin epäloogista. Tavallinen kirje kulkee vastaanottajalle kotiin saakka suht kohtuulliseen hintaan. Mutta jos lähetän maksikirjeen, maksan siitä itseni kipeäksi, ja vastaanottajaparka ei saa kirjettä edes kotiin, vaan joutuu raahustamaan postiin sitä hakemaan. Postiluukusta tosin laitetaan lappua, että ”yritin jakaa postianne silloin ja silloin…” vaikkei edes ovikelloa ole vaivauduttu soittamaan, eikä sillä postinjakajalla sitä kirjettä mukana olisi ollutkaan!

  2. Maksikirjeiden osalta jos kyse on osoitteesta, jossa posti tosiaan jaetaan ovessa olevasta postiluukusta, maksikirjeen pitäisi kyllä olla jakajalla mukana eli tuosta kannattaa lähettää palautetta Itellaan, ainakin itselleni on kyllä lähes poikkeuksetta tullut alueen jakeluesimieheltä kiitosviestejä jakelutyöntekijöiden virheitä koskevista palautteista ja useimmiten niillä on ollut oikeasti vaikutustakin.

    Jos vastaanottajan posti jaetaan postilaatikkoon, silloin maksikirjettä ei yleensä yritetäkään jakaa ja se on ihan normaali ja ohjeiden mukainen menettelytapa – lähetyksestä kertovia lappuja on kuitenkin vain sitä yhtä sorttia joka kertoo jakeluyrityksestä vaikka maksikirje ei olisi konttorista liikahtanutkaan.

    Nimim. paljon maksikirjeitä lähettävä yrittäjä

  3. Maksikirjeiden jakelua voi (siis voi…) rajoittaa postiluukun koko. Postista – ähh, siis Itellasta, saa pyytämällä muovisapluunan, jolla voi testata, minkä kokoinen kirje PITÄÄ mahtua vielä luukusta sisään ja siis kannetaan silloin kotiin (on siis jakelijalla mukana!). Tämä on ainakin heidän oma ohjeistuksensa ja on toiminut ainakin itsellä ihan kohtuullisesti!