Kulutusjuhla

Länsimaisen kuluttajan kemikaalipelko on kovin usein liian omanapaista

saturday 9. octoberta 2010 klo 20.15 kirjoittajana Mari Koo

Kemikaalikimaran Anja Nysten lukee raportteja maailman pahiten saastuneista paikoista ja kauhistelee viime aikaisia uutisia mm. Unkarin lietealtaan hajoamisesta. Niiden vuoksi kuluttajankin on hyvä laittaa kemikaaliasiaa oikeisiin mittasuhteisiin: “Tällaisia raportteja lukiessa ja kuvia katsellessa tulee väkisinkin mieleen asioiden suhteellisuus. Välillä tuntuu, että länsimaisen kuluttajan suurimpia huolia on se, millaista rasvaa vauvanpeppuihollensa sivelee ja onko sampoossa silikonia, joka kaiken lisäksi ei edes ole ihmiselle haitallista ainetta tai pitääkö olla huolissaan karkkien lisäaineista. Unkarin lietevuoto ja muut ympäristökatastrofit, työsuojelulaiminlyönnit ja täydellinen välinpitämättömyys ahdistavat oikeasti. Tulva on hirvittävä juttu, kemikaalitulva vielä pahempi. Vetää sanattomaksi.” (Mari Koo)

Be Sociable, Share!

Kommentoi