Kulutusjuhla

Hollannissa selvitetään oikeudessa, saako paidassa lukea A.C.A.B

Oona Juutinen kirjoittaa Fifissä siitä, miten Hollannissa selvitetään oikeudessa, mitä paidassa saa lukea: ”Täällä Hollannissa t-paitatekstejä ratkotaan korkeammissa oikeusasteissa asti. Tapetilla on tällä hetkellä kaksi keissiä.

Kolme Ajaxin kannattajaa aikoo valittaa alkukuusta tulleesta oikeuden päätöksestä, joka määräsi miekkosille kolmen huntin rapsut näiden mentyä fudismatsiin päällään 1312-numerosarjalla varustetut paidat. Numerothan siis viittaavat kirjaimiin A.C.A.B., lyhennykseen lausahduksesta All Cops Are Bastards, kaikki kytät on paskiaisia. Ja vain muutama päivä sen jälkeen, kun kyseinen tuomio oli julistettu, määräsi korkeampi oikeus toisen samankaltaisen keissin uudelleenkäsittelyyn. Tässä tapauksessa kyse on miehestä joka sai 200 euron sakot takissaan komeilleen A.C.A.B.-tekstin vuoksi, se kun arveltiin poliisia loukkaavaksi. Korkeimman oikeuden mukaan tuomiota pitää kuitenkin pohtia uudemman kerran, sillä se annettiin tutkimatta ensin kunnolla, kuinka tunnettu kirjainlyhennelmä A.C.A.B. ja sen merkitys tässä maassa oikein on. {- – -} Täkäläiset oikeusjutut saattavat hyvinkin kaatua tekniseen seikkaan lainoppineiden halkoessa hiuksia kiistelemällä siitä, kuinka tunnettuja kyseiset kirjain- ja numerosarjat ovat. Se on tavallaan sääli, sillä silloin se varsinainen kiintoisa kysymys, eli mitä paidassa saa lukea ja kuka siitä päättää, jää kokonaan käsittelemättä.

Isoveli puuttuu siis jo pukeutumiseemmekin. Mutta yhä saa laulaa – kukaan ei ole toistaiseksi koettanut sensuroida kyseisen kirjainyhdistelmän sisältäviä biisejä netissä.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Dah? Ikinä kuullutkaan 😀

  2. No, tuota, eräissä virastoissa on kiistelty, tarkoittaako PM pro memoria ja pitäisikö se kirjoittaa P.M. vai tarkoittaako se Paskan Marjat ,D Samoin käy vanha kiistely aiheesta HV eli H.V. onko se Hyvä Veli, vaiko H*ist*a V*t**. Näin ihan yleisellä virkamiestasolla kuuleman mukaan.

  3. Lisäksi 1312 on näppäimistön erikoismerkeillä !#!” eli ilmiselvästi todella törkeä sarjakuvailmaisullinen kirous.
    20 vuotta sähkötuolia vaan tuollaisille !#!”:n tyypeille.

  4. ACAB lukee myös Helevetin enkelien Nöykkiön tukikohdan roskiksessa. Tosin surkeasti mustalla tussilla tekstattuna.