Kulutusjuhla

Pienet myymälät ja muut palvelut tekevät kaupungista kaupungin

Heidi kehuu tamperelaista pikkuliikettä ja ylipäätään virkeitä kaupunkikeskustoja: ”Ostin vasaran Puutarhakadulla sijaitsevasta liikkeestä nimeltään Super-myynti. Vasara maksoi 2 euroa. Pieneen myymälään on ahdettu tavaraa lattiasta kattoon, hyllyjen välesissä luikertelevat kapeat käytävät. Sieltä olen aina löytänyt tarvitsemani: polkupyörän lampun, keraamisen lieden puhdistusaineen,uunin lampun, vasaran ja pattereita. Tuollaiset myymälät tekevät kaupungista kaupungin. Tampereen keskustasta löytyy myös rautakauppa.

Kaikki eivät asu keskustassa ja ole autottomia kuten minä. Kaupunki tarkoittaa asukkaita, kauppoja, elokuvateattereita, kahviloita, ravintoloita, räkälöitä, teattereita, museoita, ruokakauppoja, taidegallerioita, suutareita, kampaamoja… Ilman niitä ei ole elävää kaupunkimiljöötä vaan kuolleita hallinto- ja toimistokeräytymiä kuten monessa Yhdysvaltojen kaupungeissa.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Supermyynti on kyllä yksi mystisimmistä kaupoista koko maassa! Barbit ja vasarat vierivieressä. Mutta sieltä löytyy joskus apu omituisiinkin puutteisiin. Myös Claes Ohlson on sijoitettu varsin mukavasti Hämeenkadun varrelle, joten sieltä olen itse noutanut pienrautajuttuja useamminkin.

  2. Supermyynti todellakin on omituinen, mutta kerrassaan tarpeellinen kauppa! 🙂 Viimeeksi taisin ostaa ruuvimeisselin, termospullon ja suurennuslasin. Monestako kaupasta löytyy kaikki nämä, halvalla, ja vielä vähissä neliöissä. 😀