Kulutusjuhla

Sampo Pankki laati asuntokaupan asiakirjan vain englanniksi

friday 30. septemberta 2011 klo 15.35 kirjoittajana Mari Koo

Kersti Juvan kokemuksen mukaan Sampo Pankki ei antanut asiakirjaa suomeksi: “En siis ollut mitenkään riemuissani, kun jouduin tekemään asuntokauppoja Sampo Pankkiin. Siellä odotti uusi yllätys. Sain käteeni vallan hämmästyttävän kuitin.

Koko paperi oli laadittu englanniksi, ja kun pyysin sitä suomeksi, minulle ilmoitettiin ettei se ole mahdollista. Kaiken kukkuraksi asiakirjan kieli on kaikkea muuta kuin ymmärrettävää, jopa kaunokirjallisuutta englannin kielestä ammatikseen suomentava joutuu päättelemään kontekstista että Originator Reference Party on yhtä kuin maksaja. Kaikki suomenkieliset nimet on kirjoitettu miten sattuu: minun sukunimeni pienellä ja maksajan etunimi kokonaan pienaakkosin ja sukunimi isoin kirjaimin.” (Mari Koo)

Jaa tietoa eteenpäin

Kommentoi