Kulutusjuhla

“Kohkaaminen tuloeroista vie poliittisen päätöksenteon sivuraiteille”

monday 23. aprilta 2012 klo 20.55 kirjoittajana Mari Koo

Lauri kirjoittaa rahasta ja onnellisuudesta: “Koko kohkaaminen tuloeroista ja rahan jakautumisesta johtaa poliittisen päätöksenteon sivuraiteelle. Keskustelu suhteellisesta köyhyydestä ja tuloeroista on ihan päätön, koska juuri tämä keskustelu antaa näille ilmiöille ylipäätään käyttövoimaa. Jos keskittyisimme siihen, miten ihmiset voivat hyvin, ei tuloeroilla olisi pätkän vertaa merkitystä – kunhan kaikilla olisi riittävät resurssit.

Ja esimerkiksi Suomessa lähes kaikilla on. Vaikka “miljoona suomalaista elää köyhyydessä”, koskee näistä absoluuttinen köyhyys vain mikroskooppista murto-osaa. Toisin sanoen, joka ikisellä suomalaisella on käytännössä riittävät resurssit hyvään elämään. Ongelmana on, että kun resursseja vertaillaan naapurin resursseihin, häämöttää hyvä elämä poissaolollaan.” (Mari Koo)

Jaa tietoa eteenpäin

2 kommenttia kirjoitukseen ““Kohkaaminen tuloeroista vie poliittisen päätöksenteon sivuraiteille””

  1. Joku says:

    I beg to differ.

    Tuloeroilla on omat kiistattomat haittansa yhteiskunnassa, kaikissa yhteiskunnissa, eikä “jos et ajattele asiaa, se lakkaa olemasta” oikein ole yleispätevästi tyydyttävä ratkaisu mihinkään.

    Kokonaisuutena luettuna kirjoituksesta löytyy hieman enemmän ideaa, joskin tuloerojen ja onnellisuuden suhteeseen sisältyy kirjoittajalla edelleen isohko muna vai kana -ongelma.

  2. Päivän ajatus: mitä maailmantuska tekee ihmisyydellemme, case köyhyys…

    Hämmennyin viime kuussa köyhyyden, kerjäläisyyden, ja valtavien elintasoerojemme edessä. Mietin, mitä meille tapahtuu, jos näemme ympärillämme köyhyyttä – ja mitä toisaalta, jos suljemme köyhyyden pois näkyviltämme; jos valitsemme (?) olla ajattelematt…

Kommentoi