Puolisoni käväisi yhden viikonlopun Münchenissa. Edulliset hotellit olivat täynnä, joten mies päätyi varaamaan majoituksen Airbnb-nettipalvelun kautta.

Airbnb:n ideana on se, että yksityishenkilöt voivat vuokrata asuntoja toisilleen lyhyemmiksi tai pidemmiksi ajoiksi. Palvelu mahdollistaa luotettavan vuokraamisen nettiä hyödyntäen.

Mieheni varasi halaumaltaan alueelta yhden huoneen alle 50 e/yö. Viestit hänen ja asunnon omistajan välillä viuhuivat niin tekstiviestillä kuin sähköpostitse. Asunnon omistaja ilmoitti olevansa kyseisenä viikonloppuna poissa kodistaan, joten mieheni sai siis olla pari yötä asunnossa aivan yksin.

Kaikki toimi mainiosti, ja mieheni oli todella tyytyväinen. Tämän perusteella uskon, että perheemme käyttää myös jatkossa Airbnb:tä.

Myös Maiskis piti Airbnb:stä:

”Sivuston käyttö oli todella helppoa ja varmasti kuka tahansa osaa varata sieltä yöpaikan. Selaus, profiilin luominen ja vuokraajien kanssa viestittely oli vaivatonta ja muut vuokraajat olivat myös kommentoineet vuokraamiaan huoneita. Maksu hoidettiin joko luottokortilla tai Paypalin kautta. Yöpymisen jälkeen vuokraaja tietenkin sitoutuu antamaan palautetta huoneistosta ja myös vieras itse saa palautteen. Eli toimitaan melkolailla huutonet-pohjalta.”