Taloussanomien artikkelissa Palkansaajien tutkimuskeskuksen uusi johtaja Jaakko Kiander ennustaa, että tulevaisuudessa Suomessa on taas runsaasti köyhiä eläkeläisiä. Eläkkeet jäävät uudistusten myötä 40 prosenttiin palkkatuloista.

”Joko työeläkejärjestelmään tehdyt leikkaukset pitää purkaa tai sitten ihmiset on saatava säästämään itselleen lisäeläkkeitä, Kiander sanoo.”

Kolmekymppisenä ei jaksaisi kauheasti vaivata päätään sillä, mikä mahtaa olla oma taloudellinen tilanne muutaman kymmenen vuoden kuluttua. Tiedän itseni ikäisiä henkilöitä, jotka jo vuosia ovat pistäneet rahaa eläkevakuutuksiin tai vastaaviin, mutta ei se kovin yleistä ole.
Itse luotan siihen, että jotenkin sitä luovitaan vanhuksenakin, ja ehkä sitä rahaa jossain välissä ehtii kertyä säästöön asti. Lisäksi kaikenlaiset pitkäaikaissäästämis- ja -sijoitusjärjestelmät hieman epäilyttävät: mistä sitä voi tietää, kuinka niille käy vuosien aikana?