Kulutusjuhla

Oikeusministeriö ottaa käyttöön ilmaisen OpenOffice-tuotepaketin. Tietoviikon uutisen mukaan säästöä Microsoftin Office-pakettiin verrattuna kertyy 5.6 miljoonaa euroa. OpenOffice on avoimeen lähdekoodiin ja avoimiin standardeihin perustuva toimisto-ohjelmisto, joka on saatavilla ja levitettävissä ilmaiseksi. Ohjelmaa kehitettään kansainvälisesti vapaaehtoisvoimin.

Ohjelman voi ladata täältä.

3 Comments

  1. Hyvä niin. Vähänhän se välillä tökkii tuo OpenOffice, mutta eiköhän misteriötason organisaatioilla löydy atk-tukea avuksi.
    Ja Macisteille on taas tarjolla NeoOffice, http://www.neooffice.org

  2. Tuossa uutisessa taidettiin mainita, että atk-tuki selviää itse OpenOfficen tukipalveluista, eli ulkopuolista IT-tukea ei tarvitse ostaa.

  3. OpenOffice olisi hemmetin hieno työkalu hintansa puolesta ja juuri tällainen valtion tuki on omiaan edistämään ohelman yleistymistä. Tällä hetkellähän OpenOfficen suurin ongelma on toivottoman huono yhteensopivuus Microsoftin Office -paketin kanssa. Tämähän tietysti johtuu suurelta osin Microsoftista, joka uusii tiedostostandardejaan jatkuvalla tahdilla. Toisaalta ei auta OO-puristienkaan narista tuosta, sillä asia valitettavasti on niin, että MS Office on se de facto standardi missä tahansa toimisto-ohjelmia käytetäänkin. ”Do it cheaper and do it better”. Toistaiseksi halvempaan on pystytty, mutta parempaan ei.