Kulutusjuhla

Hesari uutisoi, että vain varakkaan arvostavat luomutuotteita. Vähiten arvostusta tuotteet saavat mm. nuorilta. Kumma juttu. Pitäisikö luomutuotteita markkinoida jotenkin? Esimerkiksi monista tuotteista ei tiedä, mikä niistä tekee luomua.

Luomutuotteita arvostavat löytävät ko. tuotteita Helsingistä runsaasti ainakin Kampin keskuksen ja Kaisaniemen K-marketeista. Onko muita hyviä luomukauppoja?

2 Comments

  1. Jumbon CM tarjoaa luomutuotteita ihan kivan valikoiman

  2. Luomua saa kohtuullisen hyvin myös Helsingistä asematunnelin S-Marketista, sekä tietysti Hakaniemen hallin ja Wanhan kauppahallin pienistä luomupuodeista (ja muistakin). Eikä tietysti kannata erikoisliikkeitä kuten Ruohonjuuri unohtaa.

    Liekö tuossa uutisessa jätetty pois se oleellinen, eli monilla nuorilla ei yksinkertaisesti ole varaa luomutuotteisiin vaikka arvostaisivat ja haluaisivat niitä. Luomutuotteiden hinta on usein liian korkea, mutta pitäähän tuottajienkin (luomu)leipänsä saada. Suurempi kysyntä varmastikin laskisi hintoja, mutta korkeat hinnat eivät taas kysyntää kasvata…

    Omalta osaltani luomu on lähes aina luonnollinen valinta. Toivottavasti koko ajan suurenevalla joukolla myös, ettei luomu jää vain ituhippien herkuksi. Markkinointi kuntoon. Suomalaiset kun kuvittelevat syövänsä hyvin ja terveellisesti vetämällä halpoja tehokasvatettuja ja tehomyrkytettyjä espanjalaisia vihenneksia kitusiinsa.