Helsingissä ei ole kovinkaan montaa kamerakauppaa. Tai ainakaan sellaista, josta saisi myös ammattitavaraa kohtuulliseen hintaan (vrt. esim. Saksasta tilaaminen) sekä vielä hyvää ja ammattitaitoista palvelua. Digikameroiden yleistyminen on taas ajanut alas monia kuvakehitykseen erikoistuneita valokuvaliikkeita. Muutamia laatukauppoja Helsingistä kuitenkin löytyy.

Kuten monessa muussakin asiassa, niin myös kameroissa, pienistä kivijalkaliikkeistä saa parasta palvelua ja useimmiten myyntihinnat ovat isoja ketjuja edullisempia. Liikkeet ovat listalla satunnaisjärjestyksessä.
TOP3-kameraliikkeet Helsingissä:

1. Telefoto

Keskustan laadukas kamerakauppa, josta saa loistavaa palvelua. Lowepron laukkuja löytyy runsas valikoima suoraan hyllystä edulliseen hintaan.

2. Topshot

Isompiin ostoksiin laatupaikka, josta saa hyviä pakettitarjouksia. Asiantuntemusta löytyy ja huumorintajua myös.

3. Optotek

Käytettyä ammattilaiskamaa runsaasti. Nikonistien paratiisi.

Voi olla, että unohdin listalta jonkun laatuliikkeen. Mitä kamerakauppoja lukijat suosittelevat.

ps. listalle ei ole laitettu pelkästään ammattilaisille tarkoitettuja liikkeitä