Kulutusjuhla

Mikä ihmeen 0,44 litraa?

Miksi ihmeessä kauppoihin on ilmestynyt kummallisia juomakokoja? Ekana taisivat tulla 0,44 litran siideri, nyt löytyy jo samaa kokoa olevia oluita ainakin Olvilta ja pintin (0,568 litraa) pakkauksessa saa ainakin Karjalaa. Ottaa päähän kun huomaa vahingossa ostaneensa pienemmän oluen kun on kaupassa epähuomiossa intoillut, että jopas on halpa puolen litran tölkki.

Kuka neropatti keksi nämä välimallin tölkit? Seuraavaksi markkinoille lieneekin odotettavissa 890 gramman jauhopusseja ja 1,65 litran limuja.

6 Comments

 1. SI-järjestelmä on epäkristillinen, vääräuskoinen ja itse saatanasta peräisin. Tässä syy!

 2. Johan oli kaupan hyllylle ilmestynyt 460 g raejuustopurkkikin!

 3. Minä haluaisin kahden desin oluttölkkejä.

  Niitä pitäisi sitten saada sellaisina lajitelmina, että samassa pakkauksessa on 12 tölkkiä ja niin, että vain kaksi tölkkiä on samaa ”makua”.

 4. Erkka, mainio idea!

  Mutta joo, pakkauskokojen heittelehtiminen on ärsyttävää. Ei siellä hyllyjen välissä ehdi tiirailla, että paljonkohan tässä nyt on.

  Se on sanottava Olvin kunniaksi, että ne uudet oluet eivät litrahinnaltaan ole sen kalliimpia kuin puolilitraisetkaan.

 5. Se 0,44 litraa on tietty jenkkipaintti, tuttavien kesken ”vajaa” vain.

  Tiesittekös että kaksi painttia on quartti?

 6. Tähän kokojen vaihtelun aiheuttamaan päänvaivaan helpottaa kun vilkaisee litrahintoja. Siinäpä tulee huomanneeksi että mitä ihmettä, tuo on paljon kalliimpi vaikka tölkki sekin. Jep, vertailu kannattaa ja silmät saa pitää auki kaupan oluhyllylläkin.