Kulutusjuhla

Tia kirjoittaa muotiblogissaan, miten ihmiset myyvät Huuto.netissä netistä tilattuja vaatteita voitolla. ”Jotkut tuntuvat tilailevan hirveät määrät vaatteita ja sitten myyvän suuren osan melkein heti pois kun ”eivät jaksa palauttaa” tms. Jotkut varmasti tilailevat ihan myyntimielessäkin, sillä suomalaiset ovat valmiita maksamaan ”uniikeista” ulkomailta tuoduista vaatteista vaikka mitä.” (Oopa)

5 Comments

 1. No mutta sehän on vallan kauheaa. Ihanko joku voittoa kehtaa tehdä?! Välillä huvittaa tällaiset valitukset, eiköhän se ole jokaisen oma asia mitä ostaa ja mitä myy, ja mihin hintaan. (Ja ei, en itse myy huuto.netissä kuin n. kerran vuodessa.)

 2. Ihmettelen minäkin.
  Myyminen ja ostaminen on maailman perusasioita.

 3. Hmm, eiks Tiian pointti mahtanut olla että kannattaa olla tarkkana kun tekee kauppa huuto.netissä. Itse olen ostanut paljon tietokone osia sitä kautta ja jos et ole hintatietoinen niin maksat helposti vanhasta enemmän kuin mitä uusi osa maksaa kaupassa. Niin minä ainakin sen tulkitsin.

 4. Järkevä ihminen selvittää uuden tuotteen hinnan kaupassa ennen kuin ostaa huutonetistä. Usein kaupasta saa halvemmalla, varsinkin elektroniikan kanssa asia on niin. Ja vaikka ei saisikaan niin uudessa on kuitenkin uuden takuu.

 5. Ulkomailta ostettuihin ja täällä jälleenmyytäviin tuotteisiin on tietysti luonnollista lisätä vähintään toimitus- ja mahdolliset tullauskulut, sekä kohtuullinen korvaus myös tilaajalle / myyjälle vaivastaan.

  Väitän, että moni maksaa mieluusti hieman enemmän valmiiksi maahantuodusta tuotteesta, jotta ei tarvitsisi itse alkaa vaivaamaan päätään kaikilla oheiskustannuksilla ja toimituksen epävarmuudella.

  ”Ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa” pätee tähänkin. Tottakai on syytä olla tarkkana, ettei maksa mistään 20 euron tuotteesta 200 euroa, joten suhteellisuudentajua kaivataan aina käytetyn tavaran kaupassa.