Kulutusjuhla

Henkilökohtainen kirjanpito

Köyttöliittymässä on verkkopankkiasiaa: ”Jostain syystä verkkopankit mainitaan aina, kun onnistuneista web-palveluista on puhe, mutta minusta on surullista, etteivät ne ole kehittyneet mihinkään kymmeneen vuoteen”, amerikkalaisten henkilökohtaisten taloudenhallintasovellusta esittelyä: ”iBank ja Cha-Ching näyttävät niin herkullisilta, että tekisi heti mennä syöttämään jokainen ostettu jäätelönsä kirjanpitoon” ja kysymys: ”Kuinka te pidätte kirjaa taloudestanne, koetteko sen käteväksi ja kuinka huolestuneita olisitte omien tilitietojenne luovuttamisesta palvelun analysoitaviksi, jos tiedot nyt ylipäänsä saisi kätevästi haltuunsa?” (Mari Koo)

3 Comments

  1. AceMoney on aivan loistava ohjelma kirjanpitoon ja tulevien menojen ennakoimiseen. Sen saa myös suomeksi, suosittelen!! Me ollaaan ihan koukussa!

  2. Kiitos vinkistä! Kerrotko vielä mistä voin hankkia suomenkielisen version?

  3. Olen sen verran lepsu raha-asioissa että tiedän henkilökohtaisen kirjanpidon jo ennalta tuhoontuomitukseksi ajatukseksi. Sen takia on hauskaa, että OP:n päätepankin Omatalous-palvelu tekee kirjanpidon automaattisesti.

    Kaikki kortilla höylätyt ostokset (pankkikortti ja visa) ja tilitapahtumat (palkka jne.) tilastoituvat itsestään käsin koskematta. Ja kun en käytä käteistä käytännössä koskaan, tuo toimii sitten ihan hyvänä henkilökohtaisena kirjanpitona.

    Palvelussa on vielä joitain ärsyttäviä bugeja, esim. omien tilien väliset tilisiirrot sotkevat statistiikat. Samoin luottokorttiostokset rekisteröityvät menoihin tuplana: ensin itse ostotapahtuma ja sitten vielä luottokunnalta tulleen laskun maksaminen.