Kulutusjuhla

Kännykkä korvaamaan bonuskortit

Suomen Pankin julkaisussa Harry Leinonen arvioi kännykän yleistyvän selvästi maksuvälineenä ensi vuosikymmenellä. Rivitutkija mielestä voitaisiin aloittaa korvaamalla bonuskortit kännyköillä: ”Voisin kuvitella, että jollain lyhyen kantaman langattomalla tekniikalla toteutettuna Bonus-toiminnon saisi kännyyn näppärästi toteutettua. Esimerkiksi maksaessa voisi vaan kopauttaa kännykällä tiskiä ja känny antaisi bonus-tunnukseni kaupalle. Kuluttuja voisi näin helposti olla kaikkien mahdollisten ketjujen bonus-asiakas ja bonus-kortit olisivat aina mukana kuin kännykin on mukana.” (Mari Koo)

2 Comments

  1. Olenko pian ainoa suomalainen, joka kieltäytyy bonuskorteista niiden älyttömyyden takia? Edut pitäisi siirtää suoraan hintoihin, eikä pyörittää typeriä bonusohjelmia. Kiitos ei bonuksille, edes kännykän avulla. Miten ihmeessä usammat eivät huomaa: eihän keisarilla ole ollenkaan vaatteita!

  2. Bonuskorttien ideanahan on pääasiassa sitouttaa asiakas omaan ketjuun, jolloin asiakas ostaa mielummin ylimääräisten bonusten toivossa aamiaismuronsa vaikka Prismasta kuin K-marketista. Saamalla asiakkaat suosimaan omaa kauppaa kannattavan bonusohjelman avulla saavutetaan suurempi liikevaihto ja paremmat tuotot. Mikäli sama haluttaisiin tehdä pelkillä hinnoilla, joutuisivat suuret automarketit kilpailemaan esim. Lidlin ja muiden halpaketjujen kanssa. Vaikka nuo muut tässä yhteydessä tarkoittavatkin pääosin isojen ketjujen jo kuopattuja halppisversioita (esim. Cassa).

    Jos absoluuttisesti halvin hinta kiehtoo, niin sitten kannattaa suosia noita bonusohjelmattomia halpaketjuja, jotka juuri kaltaisiasi asiakkaita pyrkivät haalimaan. Se on heidän bisnesmallinsa ja heidän tavoittelema asiakassegmentti.