Kulutusjuhla

Uusi kuluttaja on syntynyt

Puolisen vuotta sitten elämäni muuttui pysyvästi tullessani ensimmäistä kertaa äidiksi. Sen huomasivat sukulaisten ja tuttavien lisäksi myös mainostajat.

Postiluukusta alkoi tipahdella tiuhaan tahtiin onnitteluja pienokaisen johdosta suurimmilta sanomalehdiltä, lasten kirjakerhoista, vaippafirmoista, lastenvaatekauppiailta, lastenruokavalmistajilta jne. jne. Yhtäkkiä kaikki halusivat hyötyä uudesta vaippakansalaisesta – tai oikeastaan hänen vanhemmistaan. Onhan se tietysti ihan kiva, että muistetaan, mutta väkisin tulee hieman sellainen isoveli valvoo – olo. Enhän minä ole lapseni syntymästä sentään noin laajalle kertonut. (Onneksi Väestörekisterikeskus huolehti tästäkin puolestamme.) Mitähän seuraavaksi? Ruokakauppias lähestyy, että ”nyt kun lapsesi on jo maistanut perunasosetta, suosittelen maistamaan myös maissia..” ?!?

2 Comments

  1. Eikä vain lapsiperheet! Minäkin sinkkuna sain yhdessä vaiheessa lasten kirjakerhon mainoksia. Valitettuani asiasta ne onneksi loppuivat. Miten julmaa tuollainen olisikin tahattomasti lapsettomalle tms.

  2. Tervetuloa Kulutusjuhlijoiden porukkaan, Jonna! Hienoa, että saadaan lapsiperheen näkökulmaakin kuluttamiseen.