Kulutusjuhla

Porkkanamafia tempaisi menestyksekkäästi

Olipas mukavaa olla eilen mukana jakamassa porkkanaa ja viemässä kuluttajaliikehdintää uusille urille! Porkkanamafian ensimmäinen ostoryntäys sujui hienosti: Juttutupa täyttyi ja rahaa energiansäästötoimenpiteisiin kertyi yli kolme tonnia.

Itse olen osallistunut muutamiin Porkkanamafiaporukan muutamiin kokouksiin ja hiukkasen häärinyt aktiivina mukana. Eilen alkuilllasta hiukkasen jännitti, että miten kaikki menee: tulevatko ihmiset oikeasti paikalle vai jäävätkö sittenkin kotiin? Onneksi niin moni valitsi tulemisen! Harmi, että oma flunssani teki oloni nuutuneeksi, enkä jaksanut viettää aikaa Juttiksessa pitkälle yöhön.

Tapaamisissahan on paljon pohdittu sekä näitä tempauskohteita että toiminnan luonnetta ylipäätään. Ensimmäiseksi paikaksi valikoitui ravintola, sillä niiden kilpailuttaminen nähtiin suhteellisen helpoksi lyhyessä ajassa ja toisaalta ravintoloissa on myös yleensä paljon mahdollisuuksia parantaa mm. ekotehokkuutta.

Tempaus haluttiin myös järjestää Megapolis-tapahtuman kanssa samaan päivään, siksi siis lauantai-ilta.

Esimerkiksi kauppaketjujen kilpailuttaminen on jo isompi ja vaativampi homma (tätäkin on mietitty), mutta kuten Noora kirjoittaa, niin olisihan se hieno, jos voitaisiin porkkanoida myös valtakunnallisesti.

Samoin tietysti on mietitty mm. sitä, pitäisikö suunnata palkitsemaan yrityksiä, jotka jo nyt toimivat ekologisesti vai kannustaa niitä, joilla olisi parantamisen varaa. Mitään linjauksia tähän ei ole tehty, vaan varmaan tempauskohtaisesti tilannetta mietitään.

Ja paljon muuta on ollut esillä: vaikka ajatus on periaatteessa yksinkertainen, niin käytännön toteutus vaatii jo melko paljon.

Toivottavasti nyt muualla Suomessa aktivoidutaan ja pian nähdään lisää porkkanoita! Ja täällä Helsingissäkin edelleen saa tulla löyhään aktiiviporukkaan mukaan, tapana on ollut kokoontua torstaisin klo 18 Demos Helsingin tiloissa, Laivurinkatu 41.

(Psst, minut ja porkkanat on ikuistettu niin videolle kuin kuvakavalkadiin.)

Muutamia muiden kirjoituksia Porkkanamafiasta eiliseltä ja tältä päivältä:

Kuvitelmaa: Kansanliike 2.0
Pisarat: Porkkana on parempi kuin keppi
Satu Laine: Porkkanamafia iski Juttikseen
Metsämies: Porkkanamafia teki rahaa

Lisäykset:

Anne Rongas: Muurahaisen politiikkaa
Loistava (HLehto): Porkkanamafia: Positiivinen tapahtuma

Ja tässä maistiaisvideo, lopullinen tuotos tulee julki viikon aikana:

1 Comment

  1. Tarkoitus oli päästä paikalle, mutta mahatauti rajoitti liikkumista aika tehokkaasti eilen.