Kulutusjuhla

Lystikäs lakimuutos tekeillä

Eduskunta käsittelee parhaillaan tasa-arvolain muutosesitystä, joka saattaa aiheuttaa ylimääräistä hilpeyttä kaikissa paitsi niissä, jotka joutuvat maksamaan lain rikkomisesta. Tarkoituksena on nimittäin ulottaa miesten ja naisten tasa-arvoa nävertävä syrjintäkielto myös tavaroihin ja palveluihin. Näin ollen the famous kampaamopalvelujen hinnoittelu (miehille aina edukkaampaa kuin naisille jne.), sukupuolen mukaan jaetut kuntosalivuorot jne. jäisivät historiaan.

Jännää. Lain valmistelu perustuu tavallaan neljän vuoden takaiseen EU-tasa-arvodirektiiviin. Direktiivi ei kuitenkaan edellytä näin jyrkkiä toimia – ovatkohan suomalaiset taas varmistamassa selustaansa vai mistä tässä lie kysymys? Vahingonkorvauslailla on pärjätty tähän mennessä, jos joku on kokenut palveluissa tulleensa syrjityksi sukupuolen perusteella.

Lähde: Talouselämän artikkeli

2 Comments

  1. Noniin, jossei nyt olisi sitä erästä toista lakia, niin voitaisiin tehdä miesporukalla jokkokanne siitä, että miksi seksi maksaa miehelle paljon, mutta naiselle vain narikkamaksun verran. Sarkasmi sikseen – aivan päätöntä toimintaa tällainen. Tuo parturimaksujen erokin on mielestäni selitettävissä tasan tarkkaan sillä, että naisten parturointi nyt vaan tuppaa olemaan yleensä monimutkaisempaa kuin miehisen siilitukan tai peruskampauksen muutaman millin lyhennys. Onneksi ostin itselleni kotiparturisetin, niin ei tarvitse olla kärsijänä tässä touhussa. Suosittelen muuten samaa kaikille muillekin lyhythiuksisille ihan sukupuolesta riippumatta. Ensimmäisen kerran ”hups meni liikaa” -harjoittelun jälkeen jälki on ihan siedettävää vaikka itse ajelisi päänsä. Ja parturisetti 29,90 on kieltämättä halpaa verrattuna 20 euron parturikäyntiin kerran kuukaudessa.

  2. Kysyin kerran parturista, mitä maksaa jos he ajavat pääni. Se maksoi naisten hiustenleikkuun verran, vaikka ihan sama toimenpide miehelle maksoi huomattavasti vähemmän. Sinä päivänä ostin itsekin kotiin hiustenajokoneen, vaikka tavaran haaliminen typerää onkin. Onneksi sillä on vuosien mittaan ollut useita käyttäjiä kaveripiirissä.