Kulutusjuhla

Kenwoodin yleiskoneella oman maun mukaista leipää

Armin taloudessa on nyt lopetettu leivän ostaminen: ”Mies tuli eräs päivä kotiin ja kertoi, että Gigantissa olisi yleiskone tarjouksessa. Tiesin heti, että hän tarkoitti jotakin Kenwoodin mallia. Hän on puhunut sellaisen hankkimisesta jo pitkään, ja kun olen toppuutellut kalliin laitteen hankintaa, niin hän jopa lupasi sitten leipoa leivät.

Ilmeisesti Kenwood uusii mallistoaan, joten saimme ison yleiskoneen normaalia halvemmalla. Silti euron alle 500 tuntui kovalta summalta. Tosin tiedän, että tässä on meille laitetta parhaimmillaan vuosikymmeniksi. Tapasin juuri tänään vanhan Työkaverin, joka kertoi vieläkin tekevänsä taikinaa vuonna 1979 hankitulla koneella.

No, kone seisoo nyt työpöydällä, ja sillä on jo tehty sämpylöitä, pullaa, leipiä ja blinitaikinaa. Äänekäshän se on, mutta tekee pullataikinan viidessä minuutissa.” (Mari Koo)

4 Comments

  1. Ei leivän tekemiseen kyllä mitään konetta tarvitse, näpsäkästi sujuu käsinkin taikinan tekeminen =)

  2. Leipäkone on ihan ykkönen! Vaivaus ja paisto samassa paketissa. En harrasta pullia enkä muitakaan makeita leivonnaisia, joten ainoa leipomukseni on leipä. Miten kätevää onkaan laittaa ainekset illalla valmiiksi ja herätä aamulla koneen piipatessa valmistumisen merkiksi. …tai oikeastaan leivän tuoksu herättää jo ennen kuin kone piipittlee. Mutta ihanaa sen on ja eikun syömään! Enpä ole leipää kaupasta ostanut sitten kesäkuun… 🙂

  3. Se tarvitseeko leivän tekemiseen yleiskonetta, riippuu mitä kukin ”tarvitsemisella” tarkoittaa. Kyllä leipä syntyy käsinkin, mutta sen on monien mielestä sen verran vaivalloista/raskasta/tylsää, että jää käytännössä tekemättä.

    Mutta tässä ohje, jolla voi tehdä valkoista leipää ilman minkäänlaista vaivaamista: http://www.nytimes.com/2006/11/08/dining/081mrex.html

  4. Oma tekoinen leipä, johon hakee jauhot Tallinnasta tai lidliltä, on eettinen tuote, josta MTK ei saa mitään