Kulutusjuhla

Joulu on myös myyjäisten aikaa

Joulun alla ainakin Helsingissä on myyjäisiä joka viikonloppu ja joka makuun. Tässä pari vinkkiä:

Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden myyjäisissä voi ostaa opiskelijoiden tekemiä tuotteita vaatteista sarjakuviin ja koruista kodintekstiileihin, taidetta unohtamatta. Parina viime vuotena olen siellä käynyt ja aina on ollut kiinnostavia juttuja kaupan. Tänä vuonna TOKYOn myyjäiset alkavat jo lauantaina eli myyjäiset ovat avoinna 29.11.-1.12. klo 9-18, osoite Hämeentie 135 C.

Eettisiä joulumarkkinoita vietetään Vanhalla ylioppilastalolla 6.-7. joulukuuta. Nämä markkinat järjestää Eläinoikeusyhdistys Fauna ry yhdessä Helsingin yliopiston Maan ystävien kanssa. Paikalla on lähes neljäkymmentä järjestöä, yritystä ja tuottajaa, joiden toiminnan takana vaikuttavat eettiset periaatteet kuten kestävä kehitys, ympäristönsuojelu ja eläinoikeudet.

Espoolaisille tiedoksi kerrottakoon eko- ja käsityöaiheiset Elonkehrä-joulumarkkinat 13. joulukuuta Espoon Steinerkoululla, Olarinniityntie 10. Siellä pitäisi löytyä aineksia esimerkiksi luomujouluun sekä paketteihin käärittäväksi mm. luonnonkosmetiikkaa ja ekotekstiilejä.

Vinkkejä myös muista kiinnostavista myyjäisistä saa jättää kommenttiosastolle.

Ja myyjäisiin kannattaa aina varata mukaan käteistä rahaa: ymmärrettävistä syistä kovin monilla ei ole mahdollisuutta ottaa maksuja vastaan kortilta.

2 Comments

  1. Vinkkivinkki:

    Kumpulan kylätilan Joulubasaari 30.11.2008 klo 10- 16. Myynnissä nuorten suunnittelijoiden taidetta ja käsitöitä: vaatteita, asusteita, keramiikkaa, valokuvia, sarjakuvia, koruja ym.

    Kumpulan kylätilan osoite on Intiankatu 31.

  2. Metropolia koulun Tikkurila yksikössä on joulubasaari 3.12 klo 10 alkaen. Myynnissä on perinteisesti ollut mm. käsitöitä, joulukortteja ja leivonnaisia. Sijainti Lummetie 2.