Kulutusjuhla

Rauha on kaukana joulushoppailusta

Venla Hiidensalo ei usko joulun ostosrauhaan, vaikka mainos sitä tyrkyttää: ”Eilen metrossa ihmettelin Itäkeskuksen kauppakeskuksen jouluaiheista mainosta, jossa leveästi hymyilevä joulupukki toivotti ”Ostosrauhaa”. Onko kyseessä mainostoimiston keksimä itseironinen heitto vai onko nyt tosissaan ajateltu, että tässäpä vasta kekseliäs slogan? Joulupukin sotkeminen kristillisestä kuvastosta peräisin olevaan joulurauhan ajatukseen on jo sinällään tyylivirhe. Mutta että ostosrauhaa?

Rauha on jouluostoksilla olosta yhtä kaukana kuin napapiiri Saharasta. Jos jossain hermot ovat kireällä ja ihmiset tönivät ja tuuppivat toisiaan, hikoilevat ja kiroilevat, niin juuri jouluostoksilla.” (Mari Koo)

1 Comment

  1. Kaikenlaista sitä on vastaan tullut, mutta tämä Itäkeskuksen mainos ylittää jo minusta hyvän maun rajat. Totaalinen tyylivirhe! Joulurauha on vedetty lokaan ja kuorrutettu kaupallisella propagandalla, ihan kuin joulun päätarkoitus olisi se shoppailu (no, jos kaupoilta kysytään, niin sehän on, muttah…) eikä mikään muu.