Kulutusjuhla

Älä ruoki lamaa on näköjään saanut oman vastakampanjan: Ruoki lamaa. Elinkeinoelämän prameisiin sivuihin verrattuna Ruoki lamaa -sivusto on aika ankea ja köyhä, niin siis vähän kuin lama. Mutta ihan mielenkiintoista, että on syntynyt tuollainen vastakampanja. (Eko-Matti)

4 Comments

  1. Voihan sitä kaikkea kampanjoida mutta subjektiivisesti olen vahvasti sitä mieltä että siinä vaiheessa kun kansantaloudessa päädytään edellisestä lamasta tutun juustohöylämallin käyttöön mitä erilaisten julkispalveluiden ja muiden etuuksien suhteen tulee olisi suotavaa että ruokkijat höylättäisiin ensimmäiseksi. Koska heillähän ei ilmeisiemmin ole kampanjan perusteella edes mitään sitä vastaan ?

  2. Älä ruoki lamaa -kampanjastahan on myös laskettu leikkiä enemmän kuin vähemmän. Facebookista löytyy toki se alkuperäisen asian mukainen ryhmä, mutta sen lisäksi myös sen ”suoran toiminnan siipi”, useita ”ruoki lamaa”-ryhmiä, ”älä ruoki Dalai Lamaa”-ryhmä, muutama ”ruoki laamaa”-ryhmä ja peräti 23 samannimistä ryhmää ”älä ruoki laamaa”. Ja valikoiman summaa ryhmä nimeltä ”Ruoki ny ees ittes”.

    Voidaan siis varmuudella sanoa, että asia on otettu vastaan sen vaatimalla vakavuudella ja nettiverkostojen (hieno sana, ite keksin) synnyttämät lieveilmiöt ovat kasvussa.

  3. Eko-Matti

    Nojoo, tollainen kevytaktivismihan on kovasti nousussa. Ja ensimmäiseksihän netin tuomia mahdollisuuksia käytetään aina huumoriin. Muistatteko miten takavuosina sähköpostiin tulvi ”hauskoja” viestejä sekä kaikenlaista addressia ja kiertokirjettä. Onneksi ne on nyt hävinneet ja siirtyneet Facebookiin…

  4. Itse kuulun ryhmiin, jotka eivät ruoki lamaa tai laamaa. Ruoki lamaa -kampanjassa ei ole mitään järkeä, mutta toisaalta tuo ruokkimatta jättäminenkin on paikoin hieman kyseenalaista. Tuskin kukaan näistä suunnan tai toisen hihhulikampanjoiden alullepanijoista on miettinyt kunnolla sitä, kuinka suuri merkitys viennillä on Suomen taloudelle. Vientiä kun on kauhean vaikea ruokkia.. tai olla ruokkimatta. Itse kannatan ruokkimatta olemista sillä, että satsaan mieluusti palveluihin ja kotimaisiin tuotteisiin herkemmin kuin aiemmin. Sen sijaan se, että ostaa ulkomailta tuotua roinaa, ei auta aivan niin suorasti ketään. Paitsi maahantuojia.

    Pikku vinkkinä muuten suositan ostamaan ulkomaiset tavarat ulkomailta. Itse tilasin juuri Gillette Fusion Power -partahöylän (siis aika perusmallin) brittien eBaysta, koska sen saa sieltä postilaatikkoon kannettuna 4 euroa halvemmalla kuin paikallisesta Anttilasta. Kannattaa siis rypeä muiden maiden lamoissa ja tilata nyt ulkomailta itse ilman välikäsiä.