Kulutusjuhla

Villipuutarha on viihtyisä mutta hintava

Kalliossa avasi muutama kuukausi uusi kahvila, Villipuutarha (Kaarlenkatu 13). Kahvilasta on juttua päivän Nyt-liitteessä ja myös We Love Helsinki -blogi noteerasi paikan tällä viikolla.

Mutta kummassakaan näistä teksteistä ei ole mainintoja kahvilan hinnoista, eikä esimerkiksi keittolounaiden hintoja kerrota  Villipuutarhan omilla nettisivuilla.

Kun itse kävin kahvilassa muutama viikko sitten, niin ei sielläkään ollut näkyvillä hintamerkintöjä.

Näin ei tietenkään saisi olla, vaan hinnaston pitäisi olla myös lain mukaan esillä. Kahvilassa on myös osa sisustustuotteista myynnissä, mutta niidenkään hintoja ei sattunut mistään silmiin. Kenties tilanne on jo muuttunut, ja myönnän, etten itsekään antanut aiheesta palautetta, mutta laitan tämän tekstin nyt tiedoksi kahvilaan.

Kun kahvi maksaa yli 2 euroa (oli kupin koko mikä tahansa), on se minusta kallis. Villipuutarha kuuluu tähän kalliiseen hintaluokkaan: täällä olen juonut Kallion hintavimman kahvin. Sattuneista syistä muiden tuotteiden hinnoista en osaa sanoa mitään.

Villipuutarhassa ei ollut ainakaan silloin pari viikkoa sitten mahdollisuutta maksaa kortilla.

Mutta Villipuutarha on  ehdottomasti viehättävä ja kaunis, ja palvelu oli hyvää, ja oletettavasti itsekin siellä piipahdan myös toistamiseen. Paikka on suljettu maanantaisin ja sunnuntaisin, ja villipuutarhurit pitävät myös blogia. Kuva on napattu blogista.

5 Comments

 1. Villipuutarhasta oli juttua myös uusimmassa Mondossa artikkelissa ”Eksyksissä Kalliossa” (3/09). Oli hyvä juttu muutenkin.

 2. Jospa siellä hinnoitellaan pärstäkertoimen mukaan. Halutut asiakkaat saa halvalla ja vähemmän halutut joutuvat pulittamaan enemmän 😀

 3. Markalla saa markan tavaraa ja laadusta joutuu maksamaan enemmän kaikkialla, niin se vaan on. Muualta en itse ole ainakaan saanut yhtä hyvää kahvia enkä yhtä isosta kupista. Ja olen myös valmis maksamaan ekstraa idyllisestä ympäristöstä. Aivan upea kahvila, loistava kahvi ja herkulliset lounaat, lisäksi palvelu erittäin ystävällistä.

 4. Viehättävä, tunnelmallinen paikka. Kivoja esineitä ympärillä. En nähnyt vitriinissä juustokakkuja. Missä on hinnasto? Ainut tylsä asia,että oli tosi kallista. Ehkäpä sillä saadaan rajattua asiakaskuntaa. Täytetyt sämpylät tosi hyviä.

 5. Arigato Gozaimasu

  Eilen 5.8.09 kahvikupillinen maksoi jo 3 euroa. Erityisen hyvää kahvia olikin ja kuppi iso. Ilmeisesti samaan hintaan olisi saanut lisääkin, joten jos olet hyvin perso kahville, niin kannattanee. Minulle riittää yksi kupillinen; siihen nähden hinnassa on hyvin paljon ilmaa tai ”sisustuslisää”. Paikkahan on mitä viehättävin ja palvelu ystävällistä.
  Osakassa käydessäni oli ilo kohdata joka paikassa tapa, jonka soisi leviävän myös meille ja varsinkin tähän kahvilaan se sopisi: asiakkaalle tuodaan vesilasillisen lisäksi myös joko kuuma/kylmä kostea pikkupyyhe tai muovitaskuun pakattu kostea paperipyyhe käsien puhdistamista varten.
  Meidän kulttuuriimme palveluhenkisyys ei valitettavasti enää kuulu kuin hyvin harvoissa paikoissa.
  Villiputarhassa ollan hyvillä jäljillä, mutta siitä saakin sitten maksaa toisin kuin esim Japanissa.