Kulutusjuhla

Velkamuistutus kaverille

Mea pohtii, miten tulisi toimia, jos kaveri on velkaa, muttei ilmeisesti itse muista sitä: ”Kehityskeskustelukoulutuksen käyneenä tiedän, että minun ei pidä ottaa asiasta syytä niskoilleni eikä tarjota valmiita toimintatapoja vaan pitää kysyä korrektisti, että miten aiot toimia maksamattoman velkasi kanssa? Teoriassa siis näin.

Käytännössä se nyt ei vaan mene niin. Ei kaverilta mennä noin vaan kysymään. Eikä niinkään se mene, että kysyisi, että oletko unohtanut, että meillä on maksamattomia varainsiirtoja välillämme. Jos vaikka olisikin unohtanut, niin minusta ei ole asiasta muistuttajaksi. En halua nolostuttaa ketään. Eikä myöskään toimi rehti kysymys, että milloin ajattelit maksaa velkasi pois. Koska olen tällainen hyväksikäytettävä nössö, joka itse aiheutin tilanteen vastaamalla maksuajan pidennyspyyntöön jotain, jonka saattoi ehkä tulkita niin, ettei tarvi maksaa. Vaikka tarkoitin sanoa, ettei maksulla ole kiirettä.” (Mari Koo)

3 Comments

  1. Onneksi kaverille voi aina silloin tällöin lähetellä Facebookissa oman tilinumeronsa. Siitä tulikin muuten mieleen, että pitänee lähettää eräälle herralle tilinumero…

  2. No meillä kyllä on kaikkien kaverusten piirissä ihan tavallista sanoa että ”ai niin oot edelleen velkaa sen neljäkymppiä”. En oo ikinä ajatellut että olis mitenkään noloa/törkeää/ hankalaa tuoda asia esille…

  3. Lähetä kirje, jossa kerrot velasta ja sen maksutavoista (tilinro, määräpäivä).

    Jos iso velka, niin kirjattuna.