Kulutusjuhla

Kotikaljaa pöytään

Ostin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa kotikalja-ainekset. Olen aina tykännyt siitä ja lapsuudenkodissa kotikaljaa oli tarjolla usein. Kotikalja on makunsa lisäksi mainio juoma siinä, että sen ilmasto- ja muut ympäristövaikutukset ovat pienet ja siinä on energiaa vähemmän kuin rasvattomassa maidossa tai viime aikoina jonkin verran käyttämässäni kauramaidossa. Myös litrahinta on mehuja tai maitoa edullisempi.

Omalla kohdallani kotikalja on myös mukavasti hillinnyt oluthampaan kolotusta. Nyt iltaolut tulee korvattua alkoholittomalla kaljalla. Kukkaro, vatsa ja maksa tykkäävät.

Kotikaljan valmistuskin on kovin nopeaa ja satsin teko vie aikaa muutaman minuutin + päivän käymiseen. On tosi harmi, että monet kotikaljan tapaiset perinteiset hyvät jutut ovat kadonneet meidän suomalaisten ruokapöydistä.

3 Comments

  1. Yhteishyvään vievä linkki on rikki.

  2. Teitkö uutteesta vai perinteisellä konstilla maltaista? Kotikalja on hyvää, pitääkin tehdä taas vaihteeksi.

  3. Eko-Matti

    Uuttesta on tullut tehtyä. Mutta pitää kyllä mallastusta kokeilla!
    Ja nyt on (viimein) linkki kunnossa.