Kulutusjuhla

Dressman – kaikki mitä mies tarvitsee?

Tuli tarve hommata vaatteita. Sellaisia vähän siistimpiä erityisesti työkäyttöä varten. Mutta mitään setä-lookkia en kuitenkaan halunnut. Vaatteiden ostaminen on minulle aika tuskasta hommaa. Mieluusti ostaisin kirppareilta, mutta jotenkin tuntuu ettei sieltä vaan löydy minulle sopivan kokoisia kuteita. Joko ne on tehty lyhemmille, laihoille hujopeille tai lihavammille. Tälläinen pitkä ja normivartaloinen ei ole kirppareiden vaateosastojen suosiossa.

Niinpä kiertelin vaatekaupoissa Tampereen keskustassa ja niissä tuli vähän outo olo. KappAhlilla oli pieni miesten osasto, jossa oli tarjolla minun etsimiäni vaatteita pirun kalliilla niiden ulkonäköön nähden. Aleksi13:lla ei ollut miesten osastoa ollenkaan, Seppälä oli ihan hirveä teinihelvetti, josta tyylikkäitä toimistotyövaatteita oli ihan turha etsiä. Halosella tyylikkäästä kauluspaidasta olisi joutunut pulittamaan 69 euroa, joka oli vähän yli minun budjetin.Tyylittömiä olisi saanut 25 eurolla.

Onneksi on Dressman. Sieltä löytyi kaikki tarvittava. Kolme kauluspaitaa ja päälle vielä yhdet housut sekä sateenvarjo. Loppusumma oli jotain 120 euron paikkeilla. Dressmanillä asiat on tehty miehille riittävän helpoksi: paidoissa on kaksi mitoitusta (comfort & classic), joka nähtävästi pätee suoraan suunnilleen kaikkiin liikkeessä myytäviin paitoihin. Vaatteet on edullisia, helppohoitoisia ja ne päälle pukiessa voi aina vaihtaa siihen kuuluisaan kävelytyyliin ja ryhtyä puhumaan pari oktaavia alempaa.

Dressmanillä ei  näkynyt luomupuuvillaa tai muuta tietoa vaatteiden eettisyydestä tai ekologisuudesta. Nettisivuilta löytyy sentään lyhyt info asiasta, jossa vakuutellaan Dressmanin olevan kiinnostunut vaatteiden tuotantoketjusta. Tiedä sitten kuinka paljon eettisyyttä voidaan noilla hinnoilla oikeasti painottaa. Eikä Dressmanin perusasiakas varmaan paljoa eettisyydestä välitäkään.

Isoveljeni on jo vuosia suosinut Dressmania. Pelottavasti minäkin taidan seurata perässä. Se vain on niin näppärää kun sieltä saa sen mitä haluaa ja helposti. Vielä kun voisi jotenkin varmistua tuotteiden eettisyydestä.

6 Comments

  1. Muistaakseni Dressmanin kalsarit olivat ykkössijalla joku aika sitten Kuningaskuluttajan vertailussa.

  2. Dressmanista on tullut meikäläisenkin ensisijainen vaatteiden ostopaikka. Varsinkin Dressmanin Batistini-farkut ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia. Kun yrityksen farkkujen mitoituskin (32/30) täsmää tällaiselle lyhyenlännälle ja herkuttelun pyöristämän vatsan omaavalle miehelle, on ostosten teko paitsi edullista myös vaivatonta ilman ärsyttävää sovittelukierrosta. Kaiken lisäksi Dressmanilla on usein kampanjoita, joissa kaikki farkut myydään puoleen hintaan. Tällöin kunnon farkkujen hinnaksi jää yleensä noin 25 euroa. Toinen hyvä ostos on Dressmanin sukkapaketti. Kun muutaman kerran poimii mukaan viidet mustat sukat sisältävän paketin ei sukkalaatikosta löydy enää parittomia sukkia 😉

  3. Dressman on edullinen, mutta parin vuoden takaa kokemus paitojen kestävyydestä yms ei ole mairitteleva. Sileäleukainenkin tyyli hioo iltapäivän sängellä heikkolaatuisen materiaalin kauluksesta aika kurjaan kuntoon. Toiseksi kannattaa muistaa että myymälässä hienon näköinen puuvillapaita paljastaa laatunsa viimeistään parin pesun jälkeen.

  4. Vieläkös Dressmann antaa paidoilleen nappitakuun? Olen omin silmin nähnyt, kun joku toi myymälään paitansa, josta oli irronnut nappi, ja myyjä antoi hyllystä tilalle uuden paidan ilmaiseksi. Uusavuttomalle tietysti ihan kiva palvelu, mutta ekologiselta kannalta hirvittävää haaskausta heittää paita pois yhden irronneen napin takia.

  5. Itse olen juuri Tampereella saanut Dressmannissa niin kohtuuttoman huonoa palvelua, että koitan vältellä ainakin kyseistä kävelykadun myymälää kuin ruttoa. Kauluspaitaa tarvitsisin kuitenkin ja voi olla, että Dressmann on oikea paikka se ostaa, joskaan heilläkään ei ole minulle täysin sopivia kokoja. Farkkujakin tässä taannoin Dressmannilla testasin, mutta totesin perusfarkkujen olevan itselleni sopimattomia. Mistään muodoista ei voinut farkuissa puhua, vaan ne olivat järjestään varsin tasalevyisiä ylhäältä alas asti. Pitäydyn siis edelleen JC:ssä farkkujen osalta, kiitos ilmaisen lahkeiden lyhennyspalvelun ja yleensä loistavan asiakkaiden huomioonottamisen etenkin Koskikeskuksen myymälässä. Kauluspaidoissa ja sub-par-perusasiallisissa kuteissa Dressmann on kyllä oiva ostospaikka, etenkin jos koot ovat sopivat.

  6. Dressmanin pitkäkuituisesta egyptiläisestä puuvillasta tehtyjen kauluspaitojen hinta-laatu -suhde on erinomainen. Mikään ei ole ikävämpää kuin mahdottomasta ja vaikeasti silitettävästä, peltimäisestä puuvillasta valmistettu pukupaita.

    Samoin pukujen hinta-laatu -suhde on mainio. Yleensä tuohon hintaan ei saa kuin täyskeinokuituisia roskapukuja halpahalleista.