Kulutusjuhla

Ja tähän väliin hiukan viulumusiikkia

Jopa viedään kuluttajaa taas kuin apinaa torilla: saksalaisten järjestämien testien loppupäätelmän mukaan energiansäästölamput ovat keskimäärin niin huonoja, että ne olisi pitänyt kieltää sen sijaan, että nyt on kielletty hehkulamput. Seuraavaksi listaykköseksi on esitetty ledvaloja. Ja kuluttajahan nyökkää ja menee ja maksaa…

Olisi kiva, jos joku testi paljastaisi, mitä sitten ovat ne nimenomaiset energiansäästölamput, jotka täyttävät mainostekstien lupaukset – säästävät energiaa ja ovat kestäviä. Onko niitä ylipäätäänkään? Vai onko tässä nyt vain jonkun rahapussin nimissä järjestetty maailmanlaajuinen kulutuksenlisäämistempaus ”hei, pakotetaan ne vaihtamaan kaikki valot!”. Ei olisi ensimmäinen kerta kun koko pallo hyppää yksittäisen hyötyjä(ryhmä)n oikkujen perässä. (Zepa)

3 Comments

  1. Aika hiljaista on ollut myös energiansäästölamppujen kierrätyksen kanssa – en ole vielä nähnyt missään kamppiksia, joissa ohjeistettaisiin, mihin elohopeaa sisältävät putkilot pitäisi viedä käytön jälkeen (sekajätteeseenhän ne eivät kuulu).

  2. Ko. testissä ainoa arvosanan ”hyvä” saanut oli tämä lamppu: General Electric Energy Saving Elegance 11 W. En tiedä löytyykö tätä mistään Suomesta… (Lähde Öko-testin sivuilla: http://www.oekotest.de/cgi/index.cgi?artnr=94054;bernr=01;co= ).