pni lähti innostuneena kokeilemaan Helsingin Energian Sävel+ -palvelua, jolla luvattiin kotitalouteen tietoa energiankulutuksesta. Nettisivusto ei kuitenkaan palvellut niin näppärästi, hankaluuksia oli niin palvelun löytämisessä, rekisteröitymisessä, käyttöehtojen lukemisessa ja omissa asiakastiedoissa : ”Kaiken tämän jälkeen olen kyllä ihan tyytväinen siitä energiankulutustiedosta johon pääseen käsiksi. On kulutusta tunnin tarkkuudella, vertailumahdollisuus muihin kuluttajiin ja esimerkiksi kulutustavoitteiden asettamista.

Mutta miksi tämä kaikki tieto on lukkojen takana Helenin muurien sisällä – siellä missä ihmiset aika harvoin ovat? Missä on työpöytä-widgetti joka kertoo samat asiat? Entä iPhone-/iPad-sovellus? Ehkä energiankulutusruudunsäästäjä? Facebook sovellus jolla voisi spräädäillä kavereille, että minä se osaan säästää sähköä. Kaikki sellainen mitä aamulla uutisen kuultuani ehdin kuvittelemaan.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, että Sävel+ on ihan kiva palvelu, mutta joka muuriensa ja lukituksensa vuoksi valitettavasti on helppo unohtaa lojumaan jonnekin internetin nurkkan ja on siksi aika hyödytön”. (Mari Koo, kiitos vinkistä myös Kaisalle!)