Kulutusjuhla

Hei mainospelle, haluan nukkua yöllä!

Ei taida olla mitään väkivallatonta keinoa pysäyttää mainosten tippuminen postiluukusta? Olen päässyt aika pitkälle: turkinkielinen mainoskielto ovessa blokkasi jopa sen kalliolaisen paskapizzerian, joka muuten työntää lippulappujaan joka kotiin. Mutta mitä tehdä K-paskaruokamainoksille, jotka hemmo rapisuttaa ja kiehnää ja rämpyttää postiluukusta – su ja eng kieltolapuista piittaamatta – aamuyöllä? En ole edes tilannut Hesaria kotiin, koska en halua sitä postiluukun paukutusta välillä 4-6. HALUAN NUKKUA YÖLLÄ! Millä oikeudella nämä K-paskapäät sitten herättävät minut, kun muut uskovat kieltoa??!

Kyllä, palautetta lähti K-plussan asiakaspalvelun kautta. Ehkä saan jokusen viikon päästä vastauksen, jossa kerrotaan, että asia ei kuulu heille vaan jakeluyhtiölle? Käy se niinkin. Ne saavat seuraavan mailin sitten.

10 Comments

 1. Wau, luulin olevani ainoa joka ei tilaa Hesaria tuosta nimenomaisesta syystä! Kun ei vaan huvita herätä joka aamuyö siihen, että joku kirvesmurhaaja yrittää ovesta läpi – eikun se onkin vaan Hesari. Yritä siinä adrenaliinipilvessä sitten nukahtaa uudestaan. Tuohon K-mainokseen en jostain syystä yleensä herää, vaikka meilläkin päin se jaetaan kovin jännittäviin aikoihin.

 2. Jakeluyhtiö on melko varmasti Itellan varhaisjakelu eli sama pulju, joka jakaa Hesaritkin.

 3. Miten olisi ilmastointiteippi? Postiluukku tukkoon niin sisä- kuin ulkopuoleltakin, niin johan herkiää rämpyttämästä. Laita oven ulkopuolelle vielä roskis johon lappu: ”Mainoksen tänne.”

 4. Voitko kertoa turkkilaisen mainoskieltolapun tekstin? Meillekin tulee aina pitsamainoksia vaikka suomenkielinen kielto ovesta löytyykin.

 5. Tähän mennessä edennyt: soittivat K-plussasta ja pyysivät lupaa forwata viestin K-johonkin. Juteltiin samalla asiasta.

  jk, teksti on tämän jutun kommenteissa
  http://kulutusjuhla.fi/2007/11/kaksi-sanaa-suomeksi-ei-mainoksia/

 6. Jatkuu. Kesko reagoi tänään kiitettävästi. Ensin tuli puhelinsoitto ja sitten kolme mailia, jotka kertoivat palautteen liikkumisesta järjestelmän sisällä. Nyt illansuusssa oli tullut maili sieltä mistä kuuluikin eli jakelusta vastaavalta. Hän totesi palautteen aiheelliseksi, jakoa ei kuulu laittaa kiellolla varustettuihin oviin ja asia laitetaan heti kuntoon.

  Näin.

 7. Ai kauheeta, vähänkö palaisi omat sulakkeet vastaavasta. Itse sentään olen Hesarin tilaaja ja vain sopeutunut tilanteeseen, joka keskimääräisesti on aivan ookoo mutta ennen tottumista oli muutamakin sydänpysähdys lähellä. Toinen hankala tilanne on koiravieraat. Kaikki muu menee loistavasti mutta Hesarin paukutuksen alkaessa, alkaa meteli myös kynnyksen toisella puolella. Olenkin usein miettinyt, että eikö lehteä vain voi jättää ulkopuolelle kynnysmatolle. Pisteet Keskolle, että ovat reagoineet.

  • Kokeile laittaa lappu oveen, jossa lukee: ”Hesarinjakaja, jättäisitkö lehden oven ulkopuolelle. — Dear newspaper deliverer, please leave the newspaper outside the door.”

   Ainakin itse tottelisin mielelläni, varsinkin paksulla lehdellä oven ulkopuolelle jättäminen olisi nopeampaa. Teksti on hyvä olla molemmilla kielillä, koska kaikki jakajat osaavat joko suomea tai (ulkomaalaiset)englantia, mutteivät välttämättä molempia.

  • Ja ilman eri pyyntöä lehteä ei saa jättää postiluukun ulkopuolelle, jos sen saa mahtumaan sisään. Tämä on siksi, että oven ulkopuolella näkyvät lehdet kertovat murtovarkaille, että asunto on tyhjillään.

 8. Meidän talossa uusittiin viime vuonna puolet postiluukuista, koska jatkuvasti paisunut sunnuntaihesari rikkoi vanhat luukut…